Лимонний тертий пиріг з безе

Як зробити лимонний тертий пиріг з безе простий рецепт🥮🍋 Словами смак не передати, це треба приготувати та спробувати😍

Інгредієнти

-120 г слив масла
-5 ст л цукру
-2 яйця
-1 ст л сметани
-трісок солі
-пакетик розпушувача
-ванілін
-1 лимон
-4 ст л цукру
-2 ст борошна (ст 230 мл)

для безе:
-2 яєчних білка
-100 г цукру
-0,5 лимонного соку
-трісок солі

Лимонний тертий пиріг з безе покроковий рецепт

1. Масло кімнатної температури з цукром збиваємо, сіль, далі відокремлює жовтки від білків і додаємо жовтки, потім сметану і розпушувач, перемішуємо, додаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Ділимо на дві частини (на маленький і великий), прибираємо в холодильник на 20 мин.

2. Лимон промиваємо, блендером або м’ясорубкою подрібнюємо, додаємо 4 ст л цукру, перемішуємо. Розкриваємо тісто більшу частину у формі для випікання, викладаємо начинку з лимоном, і маленьку частину тіста зверху натираємо. Випікаємо в нагрітій духовці при температурі 180 С 20-25 хвилин, до золотистого цвета.

3. Готуємо безе, білки з трісок сіллю збиваємо на низькій швидкості до густоти, збільшуючи швидкість, далі додаємо поступово 100 г цукру, збиваємо до щільного і глянсового стану, додаємо сік 0,5 лимона, взбиваем.

4. Кондитерським мішечком насаджуємо візерунки на наш пиріг, можна і просто покрити безе.

5. Готово!

Відео рецепт 👇