Листковий пиріг зі шпинатом і сиром з готового листкового тіста простий рецепт духовці.
Інгредієнти
Тісто листкове (у мене дріжджове, але можна і бездріжджове) — 500 гр.
Начинка:
Шпинат (у мене заморожена)— 400 гр.
Сир сулугуні – 200 гр.
Яйце – 1 шт.
Для змащування — 1 жовток
Для посипання — кунжут
Листковий пиріг зі шпинатом і сиром з готового листкового тіста покроковий рецепт
1. Шпинат розморозити, віджати від вологи, тушити на середньому вогні під кришкою (що б Алана випарувалася), дрібно нарізати. До шпинату додати 1 Яйце (можна тільки білок), натерти сир, додати до шпинату, посолити, поперчити, перемешать.
2. Я ще додала піджарку з лука до начинки. На деко застелене папером викладаємо перший коло тесту, Розподіляємо начинку по центру залишаємо місце по краях, другий шар тісто викладаємо зверху защипуємо края.
3. Зробимо надрізи зверху як показано на відео (можна і без них), змащуємо яєчним жовтком посипаємо кунжутом і при 200° випікаємо до золотистої корочки.
Відео рецепт 👇