Листковий торт наполеон домашній з кремом зі сметани

Як зробити листковий торт наполеон домашній з кремом зі сметани рецепт простий. Він чудовий. Це чергова версія Наполеона з простого листкового тіста, воно мені шалено сподобалося. Найкраще з усіх варіацій я вважаю)) і крем ідеально підходить! Загалом, чудо! Безумовно, можете додати сюди якийсь конфітюр/карамель-що хочете.

Інгредієнти

300 г борошна (+знадобиться ще на лід)
180 г масла
Яйце
200 г сметани (25% і вище)
1/2 ч. л солі

Крем
300 г сметани (30%!) не кажіть чим замінити, в магазині можна знайти таку
250 г кисломолочного сиру
200 г вершків 33%
100 г цукрової пудри

Листковий торт наполеон домашній з кремом зі сметани покроковий рецепт

1. У борошно додати сіль, натерти на крупній тертці масло, перетерти в крихту, додати сметану з яйцем і замісити тісто, прибрати на півгодини в морозилку. Дістати, розділити на 10 частин, прибрати в морозилку і діставати звідти по одному шматочку для раскатки.
2. Обваляти кожен шматочок тіста в борошні і розкачати на пергаменті, вирізати коло діаметром 18 см, наколоти виделкою і випікати коржі до золотистого кольору (близько 7 хвилин в розігрітій до 200 гр духовке.
3. Крем.
Змішати всі інгредієнти і збити міксером до пишноти. Спочатку маса буде рідкою, але не сумуйте, вже через пару хвилин вона стане такою, як потрібно🥰 Отже, зібрати торт: корж, крему (та більше). Зручно збирати в кольце.
4. Прибрати в холодильник і зверху поставити якийсь вантаж (наприклад, плоску тарілку з чим-небудь). Торт повинен просочуватися як мінімум ніч. Можете залишити один корж і перемолоти в крихту і можете нею прикрасити торт. Я покривала кремчизом масляним для велюру☺️