Мафіни ягідні на молоці

Як смачно зробити Мафіни ягідні на молоці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 12 шт. знадобиться:

– молоко 100 мл
– яйце 1 шт. С1
– цукор 160 гр.
– олія соняшникова рафінована 100 мл
– борошно 220 гр.
– сіль на кінчику ножа
– розпушувач 1 ч. ложка
– ванілін 1 пак. (у мене не виявилося 🙂)
– будь-які ягоди заморожені 100 гр. (у мене смородина червона)
– цукрова пудра для прикраси 1 ст. ложка

Мафіни ягідні на молоці покроковий рецепт

1. Готуємо форму для мафінів – вставляємо в поглиблення паперові формочки. Тісто готується дуже швидко, так що можна відразу ж включити духовку нагріватися до 180 градусів 🙂 В чашу міксера розбиваємо яйце, додаємо молоко і цукор. Збиваємо до розчинення цукру (3 хвилини).

2. Вливаємо олію, збиваємо ще пару хвилин. У 2-3 прийоми всипаємо борошно, змішану з сіллю, розпушувачем, ваніліном. Збиваємо до однорідності тесту. Додаємо заморожену ягоду, перемішуємо. Розкладаємо по формочкам.

3. Відразу кладемо по повній столовій ложці з гіркою, потім рівномірно доповідаємо тісто. Випікаємо 25 хвилин при 180 градусах. Перевіряємо готовність зубочисткою 😁 Готові маффіни присипаємо цукровою пудрою 🤗