Мафіни з чорницею, штрейзеля і вершковим сиром

Продовжую тиждень чорничної випічки, і ці маффіни з ніжним і солонуватим вершковим центром і хрусткою шапочкою – моя нова велика любов. Як зробити Мафіни з чорницею, штрейзеля і вершковим сиром рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Для штрейзеля:
-100 г борошна;
-70 г цукру;
-щіпка солі;
– 60 г вершкового масла;

Для мафінів:
-140 г борошна;
-щіпка солі;
-1 ч л розпушувача;
60 мл рослинного масла;
-100 г цукру;
-1 велике яйце;
-0,5 год л ванільного екстракту;
-100 г грецького йогурту;
-150 р чернички (половину залишити для прикраси зверху);
-1 ст л для ягід;

Сирна начинка:
-100 г вершкового сиру типу «Альметте»
-3 ст л цукру;
-1 год л ванілі;
-1 год л кукурудзяного крохмалю;

Мафіни з чорницею, штрейзеля і вершковим сиром покроковий рецепт

1. Для штрейзеля масло порізати кубиками, викласти в миску разом з борошном і цукром і перетерти пальцями в крихту. Прибрати штрейзель поки в холодильник. ⠀ Для мафінів у мисці з’єднати масло, цукор, яйце, йогурт і ваніль. В окремій мисці змішати борошно, сіль і розпушувач. З’єднати сухі і рідкі інгредієнти і перемешать.

2. Чорницю перемішати з 1 ст борошна і вмішати в тісто. ⠀ Для вершкової начинки сир перемішати з цукром, ваніллю і крохмалем. ⠀ Вистелити форми для випікання маффінів спеціальними паперовими формами, наповнити кожну на 1/2 тестом, потім з допомогою чайної ложки зробити поглиблення і викласти в нього 1 год л сирної начинки.

3. Зверху щедро посипати штрейзеля. ⠀ Випікати при 175 С близько 20-30 хвилин, поки встромлена в центр дерев’яна паличка не буде виходити повністю сухой.

Відео рецепт 👇