Як смачно зробити Макового рулету з дріжджового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. А в моїй книзі «Турботливі рецепти» ще більше смачних рецептів ☺️
Інгредієнти
100 г води
30 г борошна
150 г молока
60 г яйця
30 г рослинного масла
350 г борошна
12 г свіжих дріжджів
50 г цукру
Щіпка солі
Макова начинка
250 г маку
200 г молока
100 г цукрової пудри
10 р крохмалю
10 г води
Макового рулету з дріжджового тіста покроковий рецепт
1. 1. Змішуємо воду і 30 г борошна, уварюють до загусання (55-60С), охолоджуємо до кімнатної температури.
2. Перемішуємо тепле молоко, дріжджі, цукор, яйце, борошняну суміш і борошно до м’якого і еластичного тіста протягом 12-15 хвилин.
3. Додаємо рослинне масло, вимішуємо.
4. Залишаємо в теплому місці підходити мінімум на 1,5 години.
5. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт.
2. Перемішуємо тепле молоко, дріжджі, цукор, яйце, борошняну суміш і борошно до м’якого і еластичного тіста протягом 12-15 хвилин.
3. Додаємо рослинне масло, вимішуємо.
4. Залишаємо в теплому місці підходити мінімум на 1,5 години.
5. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт.
2. Макова начинка.
1. Змішуємо молоко, мак, цукрову пудру і готуємо протягом 10 хвилин.
2. Крохмаль розводимо у воді і додаємо в начинку, проварюємо ще 3-4 хвилини
3. Охолоджуємо до кімнатної температури.
4. Розподіляємо начинку, згортаємо рулет.
5. Випікаємо при 180 ° С протягом 40-45 минут.
1. Змішуємо молоко, мак, цукрову пудру і готуємо протягом 10 хвилин.
2. Крохмаль розводимо у воді і додаємо в начинку, проварюємо ще 3-4 хвилини
3. Охолоджуємо до кімнатної температури.
4. Розподіляємо начинку, згортаємо рулет.
5. Випікаємо при 180 ° С протягом 40-45 минут.
Відео рецепт 👇