Малиновий мус з білим шоколадом

Як зробити смачний Малиновий мус з білим шоколадом рецепт простий.

Інгредієнти

60 гр аквафаба
ксантанова камедь і винний камінь (на кінчику ножа)
5 гр лимонний сік
30 гр сухої підсолоджувач в пудрі (1)

100 гр пюре малини без кісточок
5 гр сік лимона
30 гр сухої підсолоджувач в пудрі (2)
1 гр агар-агар
3 гр пектин NH

15 гр кокосове масло

глазур з білого шоколаду:
200 гр білий шоколад
50 гр рослинне масло

Малиновий мус з білим шоколадом покроковий рецепт

1. 1 етап:
1. У аквафабу додайте на кінчику ножа ксантанова камедь і винний камінь. Почніть збивати або в планетарному міксері, або занурювальним.
2. Коли утворюється піна, влийте лимонний сік, продовжуйте збивати. Коли піна стане щільною, поступово введіть сухий підсолоджувач в пудрі і збивайте до тих пір, поки підсолоджувач не розчиниться повністю. Відставте в сторону, перейдіть до 2 этапу.
2. 2 етап:
1. У сотейнику об’єднайте пюре малини і лимонний сік. Окремо підсолоджувач, агар і пектин.
2. Поставте на вогонь пюре, як тільки воно стало теплим, всипте сухі інгредієнти, перемішуйте, поки не розчиняться, доведіть до кипіння.
3. Додайте кокосове масло, пробийте заглибним блендером до однорідності.
4. Трохи охолодіть пюре, щоб не було пари і влийте його тонкою цівкою в меренгу, паралельно перемішуйте.
5. Перемішайте до однорідної консистенції і перекладіть в кондитерський мішок.
6. Отсадите мус в силіконову форму.

Приберіть в морозилку для стабілізації на ніч (або на 5 годин).

3. Після занурте в глазур з білого шоколаду.
Приберіть в холодильник на 30 хвилин для дефростації.
Готово!