Мандариновий торт Наполеон з джемом

НАПОЛЕОН З МАНДАРИНОМ 🍊 Давайте кидайте, що ви там збиралися готувати і бігом готує цей торт. Як зробити Мандариновий торт Наполеон з джемом рецепт простий.

Інгредієнти

(форма 16 см):

ОСНОВА:
390 грам борошна, 340 грам вершкового масла, 140 грам крижаної води.

КРЕМ:
200 грам вершки від 33%, 300 грам молока, 30 грам ванільного цукру, 2 яйця, 25 г борошна/крохмалю, 50 грам масла вершкового.
5. Молоко і вершки з’єднати в сотейнику і довести до кипіння, зняти з вогню.

МАНДАРИНОВИЙ ДЖЕМ:
5-6 мандаринів або 2 апельсини (на 300 грам м’якоті), 50 грам цукру, 18 грам кукурудзяного крохмалю.

Мандариновий торт Наполеон з джемом покроковий рецепт

1. ОСНОВА:
1. Вершкове масло прибрати на годину в морозилку.
2. Просіяти борошно і натерти на тертці масло, руками розтерти все в крихту.
3. Додати воду і швидко замісити тісто в грудку, не вимішуємо тісто може бути не однорідним.
4. Готове тісто ділимо на шматочки 8 штук,(~120 грам). Прибрати в морозилку на 40 хвилин.
Готуємо крем.

2. КРЕМ:
6. У чашці змішати борошно, цукор, ванільний цукор і яйця, розтерти до однорідності.
7. Частина гарячої вершково-молочної суміші ввести в яєчну, швидко помішуючи яєчну.
8. Яєчну суміш перелити назад в сотейник до решти вершково-молочної суміші і варити на середньому вогні до загусання, постійно помішуючи.
9. Готовий крем зняти з вогню, додати вершкове масло, перемішати. Накрити харчовою плівкою в контакт і охолодити до кімнатної температури.
Готуємо мандариновий джем.

3. МАНДАРИНОВИЙ ДЖЕМ:
10. Витягти з мандаринів м’якоть, можна прибрати плівку і прожилки, якщо боїтеся, що буде гірчити. Дрібно порізати.
11. М’якоть і цукор викласти в каструлю, варити 5-7 хвилин. Додати крохмаль і довести до кипіння, постійно помішуючи, зняти з вогню. За бажанням можна пробити блендером і додати барвник.
12. Випікаємо коржі. На пергамент викладаємо один шматочок тіста (решта лежать в морозилці). Накриваємо пакетиком і розгортаємо в потрібний діаметр.
13. Наколоти виделкою і поставити в розігріту духовку на 7 хвилин на 200 градусів, так зробити з іншими коржами. Остудити.
14. Збірка торта: корж – крем – джем і так поки все не закінчиться. Останній шар – крем.
15. Прибрати в холодильник на ніч.
16. Із залишків коржів зробити крихту. Торт змастити залишками крему, обсипати крихтою. Прикрашаємо і на стол.

4. Торт готов.

Відео рецепт 👇