Як зробити Мармуровий апельсиново-шоколадний кекс домашній рецепт простий в духовці. ⠀ Дуже ніжний і ароматний, злегка вологий кекс, завдяки яблонному пюре (можна замінити на банан), виходить настільки смачним, що неможливо відірватися.⠀⠀ Діаметр форми – 16 див.⠀Обов’язково зберігайте рецепт, щоб не втратити, діліться з друзями і готуйте з удовольствием!⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
Ингредиенты
КБЖУ на 100 г:⠀
199.2/6.6/7.6/25.9⠀
ШОКОЛАДНИЙ ШАР⠀
Яйце – 1 шт⠀
Яблучне пюре – 120 г⠀
Борошно пшеничне – 25 г⠀
Борошно рисова – 25 г⠀
Какао-порошок – 10 г⠀
Кокосове масло – 10 г⠀
Підсолоджувач – за смаком⠀
Розпушувач – 1/2 год л⠀
АПЕЛЬСИНОВИЙ ШАР⠀
Яйце – 1 шт⠀
Яблучне пюре – 60 г⠀
Апельсиновий сік – 100 мл (з одного апельсина)⠀
Борошно пшеничне – 30 г⠀
Борошно рисова – 30 г⠀
Підсолоджувач – за смаком⠀
Кокосове масло – 10 г⠀
Розпушувач – 1/2 год л⠀
Мармуровий апельсиново-шоколадний кекс домашній покроковий рецепт
1. Для шоколадного шару відокремити білок від жовтка, до жовтка додати яблучне пюре, підсолоджувач і м’яке кокосове масло. Збити за допомогою міксера. Додати обидва види борошна, какао і розпушувач. Перемішати.⠀ Для апельсинового шару, відокремити білок від жовтка, до жовтка додати яблучне пюре, вичавити сік одного апельсина, додати кокосове масло і збити за допомогою миксера.
2. Додати обидва види борошна і розпушувач. Перемішати.⠀ До білків додати дрібку солі і збити до міцних піків. Розділити збиті білки на дві частини і додати в два виду тесту. Акуратно перемішати з допомогою силіконової лопатки.⠀
3. У силіконову форму викласти тісто, чергуючи шоколадний і апельсиновий шар по дві столові ложки. За бажанням можна прикрасити апельсинами часточками.⠀ Відправити в духовку на 50 хвилин при 180°. Дати кексу охолонути і подавати посипавши подрібненим шоколадом.⠀
Відео рецепт 👇