Мармуровий кекс Червоний Оксамит з ганашем простий рецепт. Не забудь зберегти і поділитися з друзями! Цей мармуровий кекс має приголомшливу кексову текстуру завдяки методом “зворотного змішування”. Ми додаємо масло відразу до сухих інгредієнтів, таким чином уповільнюючи процес розвитку глютену, що означає м’яке, ніжне, вершкове тісто на виході. Спробуйте!
Інгредієнти
Борошно – 190 р
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль – 1/4 ч. л.
Цукор – 200 г
Масло вершкове – 190 р
Ванільна паста – 1 ч. л.
Яйця С0 – 3 шт.
Масло рослинне – 20 г
Кефір – 80 р
Рідкий червоний барвник – 1 ч. л.
Какао – 8 р
для ганаша:
Вершки 33% – 80 р
Шоколад темний – 70 г
Мармуровий кекс Червоний Оксамит з ганашем покроковий рецепт
1. У великій мисці просіяти і змішати борошно, розпушувач, сіль і цукор. Додати м’яке вершкове масло, нарізане кубиками і змішати на низькій швидкості міксера до отримання крошки.
2. В окремій мисці об’єднати яйця, ваніль, рослинне масло і кефір (всі кімн. t) і перемішати до однорідності. На низькій швидкості ввести рідкі інгредієнти в сухі. Відкласти 1/3 тіста додати какао і барвник, перемешать.
3. У застелену форму для кексу по черзі викладайте тісто, створюючи візерунок за принципом “я художник, я так бачу”, можна також злегка змішати їх ножем, малюючи завитки, – головне не перестаратися. Поставити в духовку приблизно на 1 годину на 170°С, готовність перевіряти зубочисткою. Дати кекси трохи охолонути у формі, а потім перенести на решетку.
4. Тим часом зробіть ганаш. Вершки підігріти до кипіння, вилити на шоколад (заздалегідь порубати), дати трохи постояти і добре перемішати. Покрити шоколадом остиглий кекс і насолоджуватися!