Мариновані баклажани як гриби швидкого приготування

Як зробити смачні Мариновані баклажани як гриби швидкого приготування рецепт простий. Для зручності додам і такий варіант, чому для зручності? Тому що, я в своєму зошиті для рецептів, почала збільшувати текст, як на телефоні🙈😂 Баклажани як гриби кубиками, швидка і пікантна закуска з сезонних баклажанів. За смаком і структурі страва нагадує мариновані гриби, за що й отримала таку назву.

Інгредієнти

Баклажани – 600 г ( без плодоніжок)
Кріп свіжий – 20 р
Масло рослинне – 3 ст. л.
Оцет (9%) – 50 мл
Сіль – 1 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
Лавровий лист – 1 шт.
Запашний перець горошком
Часник – 1-2 зубчики
Вода – 1 л

Мариновані баклажани як гриби швидкого приготування покроковий рецепт

1. Баклажани нарізати кубиками, розміром близько 1.5 на 2 див. ⠀ На плиті закип’ятити воду з цукром, сіллю, Лавровим листом, запашним перцем, уксусом.
2. Викласти баклажани в каструлю, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 6-7 хвилин, в кінці варіння баклажани повинні залишатися пружним. ⠀ Відкинути баклажани на дуршлак. Потім перекласти в глибоку тарелку.
3. Додати дрібно посічену зелень і подрібнений часник. Влити рослинне масло. Перемішати. ⠀ Дати страві настоятися 2-3 години в холодильнику. Я розклала по банках, зберігатися така закуска 2-3 месяца.