Як смачно зробити Мариновані білі гриби на зиму з оцтом в банках простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Другий найпопулярніший на сьогоднішній день питання – як ти маринуешь гриби… А мені і відповісти нічого на це питання. 🤔 Тому що я завжди замаринувала гриби без яких-небудь точних пропорції – все “на око” і “за смаком” додавала. В цьому році теж також робила – по своєму смаку, але ще випробувала два нових способи, якими хочу поділитися.
Інгредієнти
На 2 літри відварених грибів додаю 1 літр води, 2 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. оцтової есенції, лавровий лист, гвоздика, перець горошком, часник (за бажанням) або будь-які інші спеції, які любите.
На 1 літр відварених грибів (накладаю в банку неповну, щоб ~ сантиметра на 3-2 залишалося місце в банку і доливаю інше водою) 2л. цукру, 1ст.л. солі, 3 ст. л. оцту 9%, також спеції – лавровий лист, гвоздика, перець горошком, часник і т. д.
Мариновані білі гриби на зиму з оцтом в банках покроковий рецепт
1. Перед маринування гриби чищу, відварюють у підсоленій воді хвилин 10-15~, зливаю першу воду, промиваю гриби і вже потім відварюю хвилин 20 в розсолі, після чого розливаю по банкам і закрываю.
2. Якщо відразу закатати немає можливості, то другий раз кип’ячу 2-3 хвилини в підсоленій воді і залишаю в холодильнику до кращих часів, а потім вже варю в розсолі і закатываю.
3. На смак це ніяк не впливає. Зберігаються банки у мене при кімнатній температуре.
4. Який варіант мені подобається більше, поки не зрозуміла))) взимку стане зрозуміліше… але ймовірно це другий мій “на око” 👀