Мариновані гриби печериці в домашніх умовах

Як зробити Мариновані гриби печериці в домашніх умовах рецепт простий. Рецепт на випадок якщо ви не запаслися лісовими грибами. Печериці можна придбати цілий рік, що дуже зручно. 😀 ⠀ А це блюдо можна подати з маслом і цибулею в якості закуски або використовувати для приготування салату. Тк за цим рецептом вони виходять не сильно «оцтові». ⠀ Якщо Вас зацікавив цей рецепт, рекомендую для початку приготувати невелику порцію, на півкіло грибів, спробувати в наступний раз приготувати за своїми пропорціями, на свій смак.❤️

Інгредієнти

Печериці 500 р.
Оцет 9% 2 ст. л.
Вода 5 ст. л.
Олія соняшникова 5 ст. л.
Сіль, цукор по 1 ч. л.
Суміш перців горошком або мелена
Лавровий лист кілька шт.
Часник 2 зубчика

Мариновані гриби печериці в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Змішуємо всі інгредієнти для маринаду, гриби при варінні дадуть сік, так що рідини вистачить. ⠀ Гриби краще взяти маленькі (міні), якщо будуть великі, то їх треба розрізати. ⠀
2. Промиваємо печериці, всипаємо в каструлю і заливаємо маринадом, додаємо лавровий лист і часник. ⠀ Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо хвилини 4-5.

3. Вимикаємо і разом з маринадом переливаємо в банку або контейнер з кришкою. ⠀ Охолодити при кімнатній температурі і прибираємо в холодильник. Починаємо дегустувати на наступний день.

Відео рецепт 👇