маринувати гриби маслюки на зиму в банках з оцтом найсмачніший рецепт простий в домашніх умовах. Сьогодні хочу поділитися з вами універсальним рецептом маринованих грибів. Цей рецепт підходить для всіх видів грибів.
Інгредієнти
Для маринаду потрібно:
🔹Вода – 2 літри
🔹Сіль – 2 ст. л. ( з гіркою)
🔹Цукор – 2 ст. л. ( з гіркою)
🔹Оцтова кислота (70%) – 1 ст. л
🔹Перець чорний горошком -1ч.л
🔹Запашний перець – 5 шт
🔹Лавровим лист 5 шт.
🔹Гвоздика – 5 шт
маринувати гриби маслюки на зиму в банках з оцтом покроковий рецепт
1. Гриби добре миємо, і відварюємо воді 20 хвилин. Після цього добре промиваємо водою і ставимо варитися маринад. Спочатку ставимо варитися маринад, для цього всі інгредієнти змішуємо, і заливаємо їм гриби. Варимо в маринаді приблизно 15-20 минут.
2. Розкладаємо гарячі гриби по попередньо стерилізованим банкам і закатуємо. Ставимо банки догори дном і накриваємо теплою ковдрою до охолодження. Гриби на зиму готові!
3. Така кількість маринаду мені вистачає на 7-8 літрове відро свіжих перебраних грибов.
4. Перед вживанням я гриби промиваю, і додаю часник, цибулю і заправляю олією або сметаной.
Відео рецепт 👇