Як смачно зробити Медовий торт Спартак простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ніжні коржі, і дуже смачний крем! Ідеальне поєднання!
Інгредієнти
5 великих яєць
250 г цукру
4ст.л рідкого меду
120 г масла вершкового
1/4 ч. л соди
1 ст. л неповна оцту 9%
5 ст. л какао
2 склянки борошна
Ще 1 склянку борошна плюс 3/4 ч. л соди. Всього було використано 500 г борошна
КРЕМ:
3 жовтки
1 склянка цукру (250г)
3 ст. л крохмалю ( без гірки)
400 мл молока
ванілін за смаком
+ 350 мл масла вершкового 82,5% і 1 банку згущеного молока.
ГЛАЗУР:
3ст.л какао
6ст.л цукру
6-9 ст. л молока
1 ст. л раст.масла
1 ст. л коньяку
ПРИГОТУВАННЯ:
Медовий торт Спартак покроковий рецепт
1. 1. Яйця, цукор, мед, вершкове масло перемішати і поставити на водяну баню.
2. Варити до розчинення цукру, потім додати 1/4 ч. л соди і неповну ст. л оцту.
3. Просіяти какао, перемішати. І 2 склянки борошна. Дати масі охолонути.
4. 1-2 склянки просіяти на стіл і замісити м’яке тісто, не забивайте тісто борошном. Тісто поділити на 5-7 рівних частин і випікати при температурі 180-200* пару хвилин. Готуються коржі дуже швидко, буде бдительны.
2. Варити до розчинення цукру, потім додати 1/4 ч. л соди і неповну ст. л оцту.
3. Просіяти какао, перемішати. І 2 склянки борошна. Дати масі охолонути.
4. 1-2 склянки просіяти на стіл і замісити м’яке тісто, не забивайте тісто борошном. Тісто поділити на 5-7 рівних частин і випікати при температурі 180-200* пару хвилин. Готуються коржі дуже швидко, буде бдительны.
2. КРЕМ:
1. До жовтків змішати цукор, перемішати і пару ополоників теплого молока. Молоко, що залишилося розігріти. До яєчної суміші додати крохмаль і перемішати. Далі цю пиху ввести в молоко і безперервно перемішувати до загустіння.
2. Накрити харчовою плівкою в контакт і дати охолонути до кімнатної температури.
3. Масло кімнатної температури збити до пишної білої маси, і по 1 столовій ложці додати заварную масу. В самому кінці по 1 столовій ложці додати згущене молоко, збити до пишного крему. Крем готов.
1. До жовтків змішати цукор, перемішати і пару ополоників теплого молока. Молоко, що залишилося розігріти. До яєчної суміші додати крохмаль і перемішати. Далі цю пиху ввести в молоко і безперервно перемішувати до загустіння.
2. Накрити харчовою плівкою в контакт і дати охолонути до кімнатної температури.
3. Масло кімнатної температури збити до пишної білої маси, і по 1 столовій ложці додати заварную масу. В самому кінці по 1 столовій ложці додати згущене молоко, збити до пишного крему. Крем готов.
3. ГЛАЗУР:
1. Цукор змішати з какао і перемішати, влити молоко, перемішати і поставити на слабкий вогонь, варити до розчинення цукру, суміш НЕ КИП’ЯТИТИ! В кінці додати олію і коньяк.
1. Цукор змішати з какао і перемішати, влити молоко, перемішати і поставити на слабкий вогонь, варити до розчинення цукру, суміш НЕ КИП’ЯТИТИ! В кінці додати олію і коньяк.
4. Зібрати як на відео ниже.
Відео рецепт 👇