Інгредієнти
МЕДОВИЙ КОРЖ
Мед гречаний 130г
Борошно пшеничне 260г
Цукор 80 г
Сіль 1г
Ванільний цукор-10г
Масло вершкове 180г
Сода 2г
Яйце куряче 120г
розпушувач 10 р
Крем всередині
Сметана 20% 380г
Вершків 33-35% 200г
Ванільний цукор-10г
Цукрова пудра 70г (або за смаком, але я не люблю, сильно солодкі десерти)
Крем зверху
Сметана 20% 380г
Цукрова пудра 50г (або за смаком, якщо хочеться солодше)
Ваніль в будь-якому вигляді
Медовий торт зі сметанним кремом на Медовий спас покроковий рецепт
У мисці з’єднати масло, мед, цукор, сіль і ваніль, ставимо на водяну баню і готуємо, поки масло повністю не розчиниться. Додаємо соду і жовтки, готуємо, помішуючи, маса повинна збільшитися в 2-3 рази і побіліти. Білки збиваємо в пишну масу. Додаємо в медову суміш поступово борошно і розпушувач.
У два прийоми вводимо білки. Деко застелити пергаментом, вилити на нього тісто, розрівняти і відправити у піч на 12-15 хвилин при 180-200С Готовий корж охолодити, нарізаємо кубиками. З’єднуємо з внутрішнім сметанним кремом (можна додати горіхи і чорнослив або ягоди) Миску, затягнути плівкою і викласти отриману масу щільно закрити верх плівкою, покласти дошку рівну зверху і прибрати на ніч у холодильник.
З’єднати інгредієнти віночком в пишну не рідку массу.
Сметану треба «дати», щоб верхній крем вийшов щільним. Для цього: покласти В друшляк потрійний шар марлі, поставити на каструлю. На марлю викласти сметану, зверху закрити краями марлі і поставити в холодильник на кілька годин. Після сметану перекласти в миску, додати ваніль і сахпудру, нанести крем на готовий торт. Можна додати сіточку з темного шоколаду і січені орешки.