Сметанний десерт печиво савоярді

Сметанний десерт печиво савоярді простий рецепт. Цей десерт дуже хороший в спекотний літній день. Він у міру солодкий, з легкою кислинкою, холодний і освіжаючий. І теж корисний, так як в ньому багато свіжих ягід. Ягоди можна використовувати будь-які, але мені здається, що смачніше всього з малиною та полуницею. Обов’язково спробуйте його приготувати хоча б один раз!

Інгредієнти

• Сметана — 500 г
• Цукор — 120 г
• Ванільний цукор — 10 г
• Желатин — 10 г
• Вода холодна — 70 р
• Малина або полуниця — 300 г
• Печиво «Савоярді». Кількість залежить від розміру вашої форми.
Печиво можна купити готове, а можна легко приготувати самим. Хороший рецепт «Савоярді» є у мене в стрічці.

Сметанний десерт печиво савоярді покроковий рецепт

1. Желатин залити холодною водою і залишити для набухання на 20 хвилин. У сметану додати цукор, ванільний цукор і добре розмішати. Набряклий желатин розтопити в мікрохвильовці до рідкого стану (не кип’ятити!) і влити в сметану. Знову добре перемішати і додати ягоди. У форму викласти шаром печиво і вилити зверху половину сметанною заливкою. Розрівняти і викласти печиво другим шаром. Вилити решту заливку, прикрасити ягодами.

2. Я ще полила шоколадом. Але це на ваш смак. Прикрашайте як вам подобається. Десерт прибрати в холодильник до повного застигання желатину. Це десь 3-4 години. Якщо робите ввечері, то можна залишити в холодильнику на всю ночь.

3. Тоді він просочиться ще краще. До речі основу цього десерту можна зробити як для чізкейк без випічки. Наприклад з ювілейного печива з додаванням розтопленого вершкового масла. Або спекти бісквіт. Думаю кожен з цих варіантів заслуговує внимания.