Мегрельський соус ні зиму класичний в домашніх умовах простий рецепт.
Інгредієнти
– червоний болгарський перець – 3 кг⠀
– помідори (вершки) – 2 кг⠀
– гострий червоний перець – 500 г⠀
– часник – 2-3 головки⠀
– цукор – 100 г⠀
– сіль – 1 ст. л⠀
– винний оцет – 300 мл⠀
– рослинна олія – 300 мл⠀
Мегрельський соус ні зиму класичний в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Болгарський перець запікаємо на режимі гриль 250гр, перевертаємо в процесі запікання, потім чистимо їх (прибираємо насіння і шкірку ). Гострий перець теж запікаємо на режимі гриль 250 гр, потім чистимо (прибираємо тільки шкірку).
2. Помідори і часник пропускаємо через м’ясорубку (сама дрібна сітка). Перець (болгарський і гострий) блендируем до однородности.
3. Беремо каструльку 5л , кладемо в неї пюре з помідорів, перців, додаємо винний оцет, рослинне масло, сіль, цукор і варимо 45 хв при слабкому кипении.
4. Готовий соус розливаємо в пляшки або банки і зберігаємо в прохолодному месте.
Відео рецепт 👇