Мексиканський суп томатний з квасолею

Як зробити Мексиканський суп томатний з квасолею рецепт простий.

Інгредієнти

1 ст. л. оливкової олії
1 середня цибулина, нарізана кубиками
Смажені помідори *
3 зубчики часнику подрібнені
2 невеликі моркви, нарізані кубиками
1 середній картоплю, нарізану кубиками
1 ч. л. орегано
1 ч. л. меленого кмину
1 ч. л. копченої паприки
Пластівці червоного перцю за смаком
2 лавровий лист (за бажанням)
2 чашки овочевого бульйону
2 банки квасолі (злити і промити) або використовувати відварну
Сіль і перець за смаком

*🍅 Смажені помідори – ~400 гр помідорів чері нарізати кільцями, збризнути маслом і запекти 30 хвилин при 230°

Мексиканський суп томатний з квасолею покроковий рецепт

1. Нагрійте масло у великій каструлі на середньому/сильному вогні. Додайте цибулю і смажте близько 4-5 хвилин, часто помішуючи. ⠀ ⠀ Додайте смажені помідори, часник, морква, картопля і всі спеції. Готуйте 1-2 хвилини, до появи аромату, потім влийте овочевий бульйон або воду (автор ще додала 2 лаврових листа для аромату). ⠀ ⠀
2. Доведіть суп до кипіння і готуйте під кришкою ~ 10-15 хвилин. Додайте квасолю і готуйте ще 10 хвилин або поки овочі не стануть м’якими, час від часу помішуючи. Потім вимкніть вогонь. Перелийте близько 50% супу в іншу каструлю і пюрируйте його заглибним блендером. ⠀ ⠀
3. Потім перелийте назад у велику каструлю і перемішайте. Спробуйте і додайте більше солі/перцю/ спецій, якщо необхідно. Також можна додати трохи соку лимона. При подачі прикрасьте свіжою зеленню 😍