Смачний борщ український класичний справжній з мясом і буряком

Смачний борщ український класичний справжній з м’ясом і буряком простий рецепт.

Інгредієнти

яловичина/свинина 300 гр
буряк 1 шт
морква 1 шт
цибуля 1 шт
картопля 3 шт.
помідор 2 шт
перець болгарський 1 шт
капуста 2 жменьки

часник 2 зуб
паста томатна 2 ст л
цукор 1 ст л
сіль за смаком
перець за смаком
коріандр мелений за смаком
кислота лимонна за смаком

сметана по бажанням
зелень за бажанням

Смачний борщ український класичний справжній з м’ясом і буряком покроковий рецепт

1. Стандартно починаємо з м’яса, ставимо на вогонь. Паралельно ставимо буряк (трохи додаємо лимонну кислоту, щоб був “борщистый” колір). Готуємо зажарку. Цибулю і моркву нарізаємо кубиками, обсмажуємо на дрібному вогні до золотистого кольору лук.
2. Додаємо туди ж порізаний червоний перець, помідори і томатну пасту, тушкуємо ще 5 хв, вимикаємо. Нарізаємо капусту і готуємо картоплю до занурення. Буряк охолодити, почистити, натерти на тертці, відправити у кастрюлю.
3. Туди ж відправляємо зажарку, капусту. Кубиками нарізаємо картоплю, додаємо в борщ. Додаємо спеції і часник (я подрібнюю на дрібній тертці/можна дрібними шматочками нарізати) за вкусу.
4. Доводимо до кипіння, чекаємо готовність картоплі і капусти. Пробуйте обов’язково за смаком. Ніколи не вимикаю, поки не доведу до смаку! Готово! ⠀ Подавати гарячим зі сметаною, зеленню, гірчицею і салом!