Український борщ з куркою, свіжою капустою і буряком класичний

Як смачно зробити Український борщ з куркою, свіжою капустою і буряком класичний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

м’ясо на кості – 600 р
вода – 3-4 л
капуста середня – 1/4
картопля – 4 шт
морква – 1 велика
цибулю -2 шт
буряк – 1 велика
оцет – 1 ст. л
томатна паста – 2 ст. л
лимонний сік – 1-2 ст. л
часник – 2-3 зубчики
сіль – 1 ст. л
перець чорний мелений – 1/2 ч. л
соняшникова олія
спеції за смаком
зелень сметана для подачі

Український борщ з куркою, свіжою капустою і буряком класичний покроковий рецепт

1. Для початку варимо бульйон з м’ясом на кістки, також додаю в бульйон цілу цибулину, можна додати перець горошком і лавровий лист. Поки вариться бульйон чищу і ріжу картоплю, дрібно нарізаю цибулю і капусту. Натираю на тертці моркву і буряк. Готове м’ясо і цибулю дістаю з бульйону і додаю в бульйон нарізану капусту. ⠀

2. Тим часом на сковороді розігріваю соняшникову олію і обсмажую нарізану цибульку, потім додаю моркву і тушу кілька хвилин. Коли капуста проварилася додаю нарізану картоплю і засмажку в бульйон. ⠀

3. На тій же сковороді з соняшниковою олією обсмажую буряк, додаю 1 ст. ложку оцту і томатну пасту. ⠀ М’ясо звільняю від кісток і шкірки, ріжу на шматочки і повертаю в каструлю. Додаю засмажку з буряка в борщ і проварюю ще буквально 10 хвилин. ⠀

4. На закінчення додаю лимонний сік, перець і часник. Також можна додати спеції за смаком. Накриваю борщ кришкою і даю настояти хоча б годину. Подаємо зі сметаною та пампушками. Це дуже смачно

Відео рецепт 👇