Як зробити Морквяний кекс пісний з горіхами і лимоном рецепт простий в духовці. Я дуже люблю морквяні кекси! У мене є багато перевірених роками рецептів морквяної випічки, але тут я натрапила на рецепт пісного кексу в Самокаті і вирішила спробувати! Вийшло, до речі, дуже смачно. Без яєць і з рослинним молоком.
Інгредієнти
Цукор 150 гр
Борошно пшеничне 200 гр
Розпушувач 5 гр
Сода 1/3 ч. л
Щіпка солі
Рослинна молоко (у мене з Волоського горіха) 130 гр
Ванілін 2 гр
Рослинне масло без запаху 60 гр
Морква 1 шт середнього розміру
Лимонний сік 1 ч. л
Цедра половинки лимона
Горіхи (я брала 80 гр арахісу, але краще використовувати мигдаль або волоський горіх)
Морквяний кекс пісний з горіхами і лимоном покроковий рецепт
1. Змішати сухі інгредієнти – борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль. Перемішати віночком. Окремо з’єднати молоко, рослинне масло, лимонний сік, цедру, ванілін. Перемішати до однорідності. З’єднати сухі і рідкі ингредиенты.
2. Гарненько перемішати до однорідності. Моркву натерти на середній тертці і додати в тісто. Горіхи порубати і додати в тісто. Перемешать.
3. Форму змастити маслом і присипати борошном або застелити пергаментом, викласти тісто і випікати 45-50 хвилин до готовності. Остудити. Зверху кекс покрила глазур (цукрова пудра + лимонний сік).