Морквяний кекс з кремом

Як смачно зробити Морквяний кекс з кремом простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Рецепт морквяного кексу. Дуже простий і смачний. Ідеально підходить для сніданку або як корисний десерт)

Інгредієнти

Яйце – 2 шт
Кефір 1% – 60 мл
подрібнені Вівсяні пластівці – 40 гр
Борошно рисова ц/з – 15 гр
Морква – 100 гр
Какао-порошок – 3 гр
Кориця мелена – 3 гр
Підсолоджувач – 3 гр PrebioSweet (в 20 разів солодше цукру)

🤍 Добавки за бажанням:
Фініки – 40 гр
Волоський горіх – 20 гр

🤍 Крем:
Сир (Простоквашино 2%) – 100 гр
Грецький йогурт – 40 гр
Сирний сир – 20 г
Підсолоджувач за смаком

Морквяний кекс з кремом покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180 С. ⠀ Яйця збити до пишної піни, додати кефір і ще трохи збити. Додати всі сухі інгредієнти (подрібнені вівсяні пластівці, рисове борошно, какао, корицю і підсолоджувач) і об’єднати до однорідності. ⠀

2. Моркву натерти на дрібній тертці, волоський горіх і фініки порізати на невеликі шматочки. Додати до тесту і змішати. Перекласти тісто в підготовлену форму і відправити в розігріту духовку на 30 хвилин. ⠀ ️

3. Дати кексу охолонути і приготувати крем: Сир збити у блендері до однорідності, додати грецький йогурт, сирний сир і підсолоджувач за смаком. Нанести шар крему на кекс. Зверху я також прикрасила арахісової пастою і сублімованої малиною. Можна їсти відразу або прибрати на ніч у холодильник – так буде навіть смачніше)

Відео рецепт 👇