Як зробити смачне Муссовое шоколадне ескімо рецепт простий.
Інгредієнти
Приблизно на 10 ескімо (у мене форма Силикомарт ескімо міні, обсяг 45мл):
50г темного шоколаду Callebaut 54,5%
100г молочного шоколаду Callebaut 33.6%
2-3г желатину Откер
30г молока
150г холодних вершків 33%
Муссовые шоколадні ескімо покроковий рецепт
1. Замочіть желатин в молоці і приберіть в холодильник на годину. Подрібніть/поріжте темний шоколад на невеликі шматочки. Холодні вершки збийте до стану підталого пломбіру, приберіть в холодильник. Молочний шоколад розтопіть в свч (імпульсами за 10-15секунд, постійно перемішуючи) або на водяній бані до 45*, розтопіть також желатин (не кип’ятіть).
2. Змішайте розтоплений шоколад 45* з розтопленим (дуже гарячим) желатином, додайте частину вершків, перемішайте, потім всі вершки і знову перемішайте до об’єднання. Розлийте по формах, додавши шматочки шоколаду, приберіть в заморозку на 4-5 годин або на ночь.
3. Розтопіть 250г молочного шоколаду до 40*, додайте 35г рослинного масла, перемішайте. Покрийте муссовые ескімо відразу після заморожування і подавайте на стіл! Не тримайте їх без холодильника, є небезпека, що втечуть з палички😉
Відео рецепт 👇