Мигдальний торт Рафаелло з кокосовим кремом

Як зробити Мигдальний торт Рафаелло з кокосовим кремом простий рецепт.

Інгредієнти

Мигдальний бісквіт :
Яйце – 6 шт
Цукор – 200 г
Мигдаль смажений подрібнений – 100 гр
Борошно – 125 гр
Сіль

Кокосовий крем:
Білий шоколад – 200 гр
Сирний сир – 250 гр
Вершки 33% – 500 мл
Кокосове молоко – 45 мл
Цукрова пудра – 30 г
Кокосова стружка – 40 гр

Просочення:
Кокосове молоко – 240 мл

Форма 18 – 20 див.

Мигдальний торт Рафаелло з кокосовим кремом покроковий рецепт

1. Відокремлюємо білки від жовтків. Додаємо дрібку солі на білки і збиваємо до піни. Поступово всипаємо цукор і продовжуємо збивати до жорстких піків. Вводимо відразу жовтки в білкову масу, акуратно перемішуємо лопаткою. По-етапно підсипаємо мелений мигдаль, далі просіяне борошно, акуратно з’єднуємо лопаткою щоб меренга не опало. Наливаємо тісто в кільце, розрівнюємо, випікаємо 40-45 хвилин при 170° до легкої золотавості. Даємо постояти приблизно 10 минут.
2. Заливаємо шоколад кокосовим молоком (45 гр), розтоплюємо на водяній бані. Кокосове молоко можна зробити в домашніх умовах : Коров’яче молоко (400 мл) довести до кипіння, засипати стружку кокоса (100 гр). Розмішати, закрити кришкою, дати настоятися до повного остывания.
3. Процідити, віджати. У чаші міксера сирний сир збиваємо, додаємо розтоплений шоколад, об’єднуємо. Вершки збиваємо в густу піну, насипаємо 30 гр цукрової пудри, збиваємо до жорстких піків. Додаємо збиті вершки в сирно-шоколадну суміш. Останнім підмішуємо 3-4 ст. ложки кокосової стружки.

4. Збірка: Бісквіт розрізаємо на 3 коржа. Корж – Просочення – крем – корж і т. д. Прикрашаємо за бажанням (можна кокосовою стружкою і білим шоколадом, можна – ганашем на білому шоколаді, для більш складного декору в наслідку)