Сьогодні ділюся з вами рецептом дуже смачного, освіжаючого, річного☀️, муссового торта Фісташка-лайм-базилік рецепт 🍋.
Інгредієнти
Фісташковий бісквіт (на форму 14 см).
Білий шоколад – 15 гр.
Фісташкова паста – 15 гр.
Яйце – 1 шт.
Цукор – 25 гр.
Фісташкова борошно (або мигдальний) – 40 гр.
Цедра 1 лайма
Лаймовий мус (на форму 18 см).
Желатин (220 Блум) – 4 гр.
Вода для желатину – 20 гр.
Білий шоколад – 190 гр.
Сік лайма – 100 гр. (або 50 сік, а 50 вода)
Базилік – 5 гр.
Вершки 33% – 200 гр.
Муссовый торт Фісташка Лайм Базилік покроковий рецепт
1. Фісташковий бісквіт.
Поставити розігріватися духовку до 175 градусів. Форму діаметром 14 см обернути фольгою і прокласти зсередини пергаментом. Розтопити білий шоколад і змішати з фісташкою пастою. Яйце розділити на білок і жовток. Жовток збити з цукром пару хвилин до посветления і пишності. Додати до збитого жовтка фісташкову борошно, цедру лайма, шоколад з пастою і ще раз збити до об’єднання. Білки збити в легку піну і ввести в 2 прийоми тісто. Тісто вилити у форму діаметром 14 см і випікати в духовці при 175 градусах близько 17 хвилин. Після випічки бісквіт остудити, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 3 часа.
Поставити розігріватися духовку до 175 градусів. Форму діаметром 14 см обернути фольгою і прокласти зсередини пергаментом. Розтопити білий шоколад і змішати з фісташкою пастою. Яйце розділити на білок і жовток. Жовток збити з цукром пару хвилин до посветления і пишності. Додати до збитого жовтка фісташкову борошно, цедру лайма, шоколад з пастою і ще раз збити до об’єднання. Білки збити в легку піну і ввести в 2 прийоми тісто. Тісто вилити у форму діаметром 14 см і випікати в духовці при 175 градусах близько 17 хвилин. Після випічки бісквіт остудити, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 3 часа.
2. Лаймовий мус.
Желатин залити водою і дати йому набрякнути. Сік лайма змішати з базиліком і довести до кипіння. Зняти з вогню, процідити і ввести набряклий желатин. Вилити сік білий шоколад і перемішати до об’єднання, остудити суміш до 33-35 градусів. Вершки збити до м’яких піків. Ввести вершки в шоколадно-лаймову суміш і акуратно перемішати масу лопаткой.
Желатин залити водою і дати йому набрякнути. Сік лайма змішати з базиліком і довести до кипіння. Зняти з вогню, процідити і ввести набряклий желатин. Вилити сік білий шоколад і перемішати до об’єднання, остудити суміш до 33-35 градусів. Вершки збити до м’яких піків. Ввести вершки в шоколадно-лаймову суміш і акуратно перемішати масу лопаткой.
3. Викласти мус у форму діаметром 18 см (обсяг близько 800 мл). Зверху по центру покласти бісквіт, злегка втопивши його в мусі. Відправити у морозильну камеру на 12 годин❄️. Через зазначений час дістати торт з форми і задекорувати🍓.