Мигдальний кекс з ромом і сухофруктами

Як зробити смачний Мигдальний кекс з ромом і сухофруктами рецепт простий в духовці. Не, не.. ми не витримали і на 2, 5 приступили до дегустації, яка закінчилася повним знищенням кексу 😄 Він НЕРЕАЛЬНИЙ ❤ Насичений, ароматний, насичений…. як дорогий алкоголь) Ром, кориця і апельсин ❤ Вишня, журавлина і чорнослив ❤ Всі разом просто 💣💣💣 А ось чекати стільки чи ні – вирішувати вам. Ми і на 2-ий день пробували і на 5-ій (маенькие). Вони були різні, але всі так само прекрасні.

Інгредієнти

Суміш сухофруктів 500 р
Вершкове масло 200 г
Борошно 250 г
Розпушувач 2 р
Мигдаль 50 г (подрібнити в борошно)
Мигдаль 100 г (в тісто)
Яйця С1 4 шт
Цукор 150 г
Ванільний цукор 10 р
Кориця 1/3 ч. л
Цедра апельсина 1 ст. л
Ром 100 мл

Мигдальний кекс з ромом і сухофруктами покроковий рецепт

1. Сухофрукти підготувати за пару днів: нарізати і залити ромом. Накрити. Протягом дня перемішати кілька разів. *у мене Вишня, журавлина, курага, чорнослив, апельсин, ківі і родзинки. Додати сухофрукти 2 ст. л борошна і перемішати так, щоб вони повністю вкрилися борошном. М’яке мало збити з цукром і з ванільним сахаром.
2. Додати яйця по одному. Додати борошно, борошно з мигдалю, розпушувач, корицю і цедру. Перемішати. Додати сухофрукти і рубані горіхи. перемішати. Дно форми застелити пергаментом (18-20см або прямокутну для кексу) змастити маслом, посипати борошном. Викласти тісто таким чином, щоб всі сухофрукти зверху під тестом.
3. По центрі зробити поглиблення (щоб кекс сильноне не надувся по центру). Випікати в розігрітій до 160С духовці 1,5-2 години. *Час приготування залежить від розміру форми. Я пекла в 16 см і до 2-х маленьких. Маленькі пеклися за годину, великий за 1,5. Готовність перевірити шпажкою. Остудити на решетке.

4. З допомогою шпажки проткнути поверхню кексу і просочити ромом (30-50 мл). Загорнути в 2 шари паперу і у фольгу і на 2-3 тижні прибрати в прохолодне місце. Перед подачею посипати цукровою пудрой.