Извожу по-тихоньку мигдаль, який купувала до нового року, але так і не використала. Планів вічно більше, ніж часу і можливості))) Тому сьогодні, мигдальний пиріг із заварним вершковим кремом, який не зажадає від Вас багато часу і старанності) єдине, що може зажадати збільшення часу – це відсутність двох однакових форм або кілець. Тоді Вам доведеться ділити інгредієнти для тесту навпіл і збивати і випікати окремо, один за одним.
У мене було два кільця, які чудово вмістилися на одному листі) мигдалеву борошно використовувати можна, так. Коржі будуть світлими, на смак не вплине. Дивіться самі, з Ваших можливостей і потреб) мигдальний екстракт можна замінити на ванільний, але тут вже смак зміниться кардинально. Я раджу придбати баночку мигдального, коштує не дорого і завжди стане у пригоді.
У мене було два кільця, які чудово вмістилися на одному листі) мигдалеву борошно використовувати можна, так. Коржі будуть світлими, на смак не вплине. Дивіться самі, з Ваших можливостей і потреб) мигдальний екстракт можна замінити на ванільний, але тут вже смак зміниться кардинально. Я раджу придбати баночку мигдального, коштує не дорого і завжди стане у пригоді.
Інгредієнти
На форму 18-20 см знадобиться
4 білка
80 гр цукрової пудри
150 гр меленого мигдалю
1/8 чл солі
1/8 чл лимонної кислоти
Крем
4 жовтки
80 гр цукру
120 гр вершків 33% жирності
120 гр вершкового масла кімнатної температури
1 чл мигдального екстракту
Мигдальні пелюстки для прикраси
Мигдальний пиріг із заварним вершковим кремом покроковий рецепт
1. Білки збити до стійких піків з сіллю і лимонною кислотою. Додати цукрову пудру в два прийоми, продовжуючи збивати. Всипати тонко змелена мигдаль і акуратно перемішати. Розділити отриману масу навпіл і розкласти у два кільця. Випікати при 175 гр 30 хв. Остудити. Для крему змішати віночком жовтки, цукор, вершки і мигдальний екстракт. Безперервно помішуючи, почати нагрівання на маленькому вогні або на водяній бане.
2. Готувати до загустіння. Протерти через сито, накрити плівкою в контакт і охолодити до кімнатної температури. Вершкове масло кімнатної температури збити до стану помади, не перестаючи збивати, по столовій ложці додавати заварную масу. Збити в світлий, стійкий, однорідний крем.
3. Викласти половину крему на один корж, накрити другим, викласти залишився крем, розрівняти. Посипати, попередньо підсушеними, мигдалевими пелюстками. Прибрати в холодильник для стабілізації на 1-2 години. Перед подачею дати постояти при кімнатній температурі 10-15 хв. Приємного апетиту)))