Мигдальний торт як в домашній ікеа

Чудово і обурливо смачний мигдальний торт як в Ікеа, а може ще смачніше😉😛. Побалуйте себе ніжним мигдальним ласощами! З кремом я довго эксперементировала і саме такий склад мені сподобався найбільше. Хоча завжди можна додати, наприклад цитрус лимона або карамель і вийти новий незабутній смак. Мигдальний торт як в ікеа домашній простий рецепт.

Інгредієнти

Коржі:
Яєчні білки-90 р.;
Цукор-70 р.;
Мигдальна борошно-100 р.;
Коржі-d 18 див.;

Крем:
Жовтки-4 шт.;
Цукор 70 р.;
Ванільний цукор-5 р.;
Вершки 33%-150 р.;
Щіпка солі;
Згущене молоко-30 р.;
Масло вершкове-130 г;

Мигдальний торт як в ікеа домашній покроковий рецепт

1. Білки з сіллю збиваю до піни пивної піни, поступово цукор. Збиваю до стійких піків. Акуратно, в кілька етапів всипаю мигдалеву борошно і перемішую силіконової лопаткою. На пергаменті малюю олівцем 2 кола діаметром 18 див Ділю тісто на 2 частини і розподіляю по пергаменту з допомогою силіконової лопатки.
2. Випікаю в заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці до золотисто-бежевого кольору близько 20 хвилин. Готові коржі залишаю охолонути і знімаю з пергаменту. Для крему жовтки змішую з цукром, сіллю, ванільним цукром і вершками. Перемішуємо до однорідної без грудочок массы.
3. Ставлю на маленький вогонь і при постійному помішуванні варю до загустіння. Крем виходить не дуже густий! Якщо є необхідність крем можна процідити через сито. Накриваємо харчовою плівкою в М’яке вершкове масло збиваю добела.
4. Додаю згущене молоко і ще трохи збиваю. Частинами додаю трохи теплий заварний крем. Збиваю міксером до об’єднання. Збираємо тортик. Ділю крем на 2 частини. Змащую кожен корж і боки торта.

5. Залишаю тортик просочитися на кілька годин, а краще на ніч. Можна залишити на годину при кімнатній температурі і тільки потім відправити в холодильник. Обсыпаю верх і боки тортика мигдальними лепестками.