Мигдальний торт з кремом на жовтках і шоколадною глазур’ю простий рецепт. Цей торт можна робити і з шоколадною глазур’ю, і без. Якщо без глазурі, на верхній корж з кремом просто присипте мигдальні пелюстки для прикраси.
Для приготування коржів потрібна мигдальна борошно, якщо немає мигдальної муки, візьміть неочищений мигдаль 160 гр, обсмажте в духовці або на сковороді і подрібніть в блендері до стану дрібної крихти. Якщо і пользуете готову мигдалеву борошно, то її теж треба попередньо обсмажити на сухій сковороді, постійно помішуючи.
Для приготування коржів потрібна мигдальна борошно, якщо немає мигдальної муки, візьміть неочищений мигдаль 160 гр, обсмажте в духовці або на сковороді і подрібніть в блендері до стану дрібної крихти. Якщо і пользуете готову мигдалеву борошно, то її теж треба попередньо обсмажити на сухій сковороді, постійно помішуючи.
Інгредієнти
Торт діаметром 16-18 див.
Для коржів:
яєчні Білки 4 шт (150 гр)
Мигдальна борошно (або мигдаль неочищений) – 160 гр
Цукор – 150 гр
Крем:
Жовтки яєчні – 4 шт
Вершки 33%-35% – 200 мл
Кукурудзяний крохмаль – 5 гр
Цукор – 50 гр
Ванільний цукор – 10 гр
Масло 82,5%, холодне – 90 гр
Глазур:
Шоколад темний – 150 гр
Масло рослинне – 30 мл
Горіхи рубані – 30 гр
Мигдальний торт з кремом на жовтках і шоколадною глазур’ю покроковий рецепт
1. Для коржів:
Білки збити до пишної піни, всипаємо цукор і збиваємо до твердих піків. Всипаємо мигдалеву борошно і перемішуємо силіконової лопаткою зверху вниз. Збивати не можна. На папері для випічки намалювати два кола, d=16-18 див. Викласти тісто поповну на круги і рівномірно розподілити. Посипати тісто зверху цукровою пудрою, залишити на 10 хвилин. Випікати в нагрітій духовці при 160 гр, 20-25 минут.
Білки збити до пишної піни, всипаємо цукор і збиваємо до твердих піків. Всипаємо мигдалеву борошно і перемішуємо силіконової лопаткою зверху вниз. Збивати не можна. На папері для випічки намалювати два кола, d=16-18 див. Викласти тісто поповну на круги і рівномірно розподілити. Посипати тісто зверху цукровою пудрою, залишити на 10 хвилин. Випікати в нагрітій духовці при 160 гр, 20-25 минут.
2. Для крему:
В ківш влити жовтки, вершки, всипати крохмаль, цукор, ванільний цукор. Варимо помішуючи до загустіння. Зняти з вогню, перелити в чашу блендера. Додаємо нарізані шматочки холодного вершкового масла і збиваємо до однорідного крему. Крем охладить.
В ківш влити жовтки, вершки, всипати крохмаль, цукор, ванільний цукор. Варимо помішуючи до загустіння. Зняти з вогню, перелити в чашу блендера. Додаємо нарізані шматочки холодного вершкового масла і збиваємо до однорідного крему. Крем охладить.
3. Зібрати торт, промазавши коржі кремом збоку і зверху. Прибрати торт в холодильник мінімум на 2 години. Холодний торт залити гарячою глазур’ю, прикрасити мигдалем, охолодити і подавать.
4. Для глазурі:
Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці в режимі «розморожування»
Влити шоколад в блендер з насадкою ніж, влити олію – пробити всі разом. За бажанням можна додати рубані горіхи і перемешать.
Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці в режимі «розморожування»
Влити шоколад в блендер з насадкою ніж, влити олію – пробити всі разом. За бажанням можна додати рубані горіхи і перемешать.