Мигдальний торт з кремом на жовтках і шоколадною глазурю

Мигдальний торт з кремом на жовтках і шоколадною глазур’ю простий рецепт. Цей торт можна робити і з шоколадною глазур’ю, і без. Якщо без глазурі, на верхній корж з кремом просто присипте мигдальні пелюстки для прикраси.
Для приготування коржів потрібна мигдальна борошно, якщо немає мигдальної муки, візьміть неочищений мигдаль 160 гр, обсмажте в духовці або на сковороді і подрібніть в блендері до стану дрібної крихти. Якщо і пользуете готову мигдалеву борошно, то її теж треба попередньо обсмажити на сухій сковороді, постійно помішуючи.

Інгредієнти

Торт діаметром 16-18 див.

Для коржів:
яєчні Білки 4 шт (150 гр)
Мигдальна борошно (або мигдаль неочищений) – 160 гр
Цукор – 150 гр

Крем:
Жовтки яєчні – 4 шт
Вершки 33%-35% – 200 мл
Кукурудзяний крохмаль – 5 гр
Цукор – 50 гр
Ванільний цукор – 10 гр
Масло 82,5%, холодне – 90 гр

Глазур:
Шоколад темний – 150 гр
Масло рослинне – 30 мл
Горіхи рубані – 30 гр

Мигдальний торт з кремом на жовтках і шоколадною глазур’ю покроковий рецепт

1. Для коржів:
Білки збити до пишної піни, всипаємо цукор і збиваємо до твердих піків. Всипаємо мигдалеву борошно і перемішуємо силіконової лопаткою зверху вниз. Збивати не можна. На папері для випічки намалювати два кола, d=16-18 див. Викласти тісто поповну на круги і рівномірно розподілити. Посипати тісто зверху цукровою пудрою, залишити на 10 хвилин. Випікати в нагрітій духовці при 160 гр, 20-25 минут.
2. Для крему:
В ківш влити жовтки, вершки, всипати крохмаль, цукор, ванільний цукор. Варимо помішуючи до загустіння. Зняти з вогню, перелити в чашу блендера. Додаємо нарізані шматочки холодного вершкового масла і збиваємо до однорідного крему. Крем охладить.
3. Зібрати торт, промазавши коржі кремом збоку і зверху. Прибрати торт в холодильник мінімум на 2 години. Холодний торт залити гарячою глазур’ю, прикрасити мигдалем, охолодити і подавать.
4. Для глазурі:
Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці в режимі «розморожування»
Влити шоколад в блендер з насадкою ніж, влити олію – пробити всі разом. За бажанням можна додати рубані горіхи і перемешать.