Як зробити смачний Насипний пиріг Каракум з джемом рецепт простий в духовці. Любите випічку з пісочного тіста? Якщо так, рекомендую приготувати дуже смачний і ароматний пісочний пиріг з джемом. Джем можна брати будь. Тісто виходить дуже ніжним, скоринка апетитною, а сам пиріг просто тане у роті. Пиріг «Каракум» – справжні ласощі для гурманів і любителів домашньої випічки.
Інгредієнти
Яйця – 2 шт.
Вершкове масло – 180 г
Цукор – 200 г
Борошно – скільки піде в тісто
Сода – 0,5 ч. ложки
Джем – 1 баночка (можна менше)
Насипний пиріг Каракум з джемом покроковий рецепт
1. Яйця збиваємо з цукром до утворення пінки. Поступово вводимо масло кімнатної температури. Далі додаємо соду гашену в оцті. Висипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Кількість борошна регулюєте самі, тісто повинне вийти м’яким і злегка липким.
2. Отримані тісто розділяємо на дві нерівні частини (одна трохи більше). Більшу частину розподіляємо за формою ,другу частину відправляємо в морозилку на 30 хвилин. Викладаємо зверху тесту джем або варення .
3. Дістаємо другу частину тіста і з допомогою терки натираємо, тим самим закриваючи пиріг. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 минут.
4. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою. Остуджуємо, нарізаємо на порційні шматочки і падаємо!
Відео рецепт 👇