Небесні штолленовые цукерки

Як смачно зробити Небесні штолленовые цукерки простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для начинки:
100 г кураги, в’ялених вишні і журавлини, родзинки
75 г апельсинових і лимонних цукатів (замінила на цедру 2 апельсинів)
40 г подрібненого мигдалю
20 мл рому (замінила на коньяк, яким повністю залила сухофрукти в пляшці).

Для тіста:
250 г пшеничного борошна
1 ч. л. кориці (можна замінити сумішшю прянощів для пряників)
25 г цукру
65 мл молока
7 г сухих дріжджів
щіпка солі
100 г розм’якшеного вершкового масла
75 г цукрової пудри
15 г меленого мигдалю
1 ст. л. амаретто (використовувала коньяк від замочування сухофруктів)

Для покриття:
150 г розтопленого вершкового масла
150 г цукрової пудри

Небесні штолленовые цукерки покроковий рецепт

1. Начинку готуємо заздалегідь. Коринку, дрібно нарізані сухофрукти, мигдаль скласти в пляшку з широким горлом і залити повністю коньяком. Залишити мінімум на ніч при кімнатній температурі (сухофрукти замочувала в коньяку 3 дні, а натерту цедру, додавала прямо в тісто). Тісто. Нагріти молоко до теплого стану, розвести в ньому дріжджі, цукор, 1,5 ст. л. борошна. Залишити в теплому місці на 15 хв. борошно змішати з корицею і солью.
2. Масло збити з 60 г цукрової пудри в пишний крем. Мигдаль розтерти блендером з 15 г цукрової пудри в дрібний порошок, влити амаретто або коньяк від замочування сухофруктів, перемішати в однорідну масу і додати її до масляного крему. Добре перемішати. В борошно з корицею влити дріжджі, перемішати, додати олійно-мигдалеву суміш і замочені в ромі або коньяку сухофрукти. Ретельно перемішати до отримання однорідного, важкого, маслянистого тесту Залишити в теплому місці на 1 годину для підйому. Скатати з тіста овальні батончики, розміром 2-3 см, зверху зробити характерні для штолленов канавки. Викласти на деко, покрите папером для випічки, залишаючи відстань між цукерками близько 2 див. Дати відпочити ще 15 минут.
3. Випекти в попередньо нагрітій до 200 грд духовці 15 хв. Покриття. Розтопити вершкове масло. Ще гарячі цукерки занурювати в масло і обвалювати в цукровій пудрі, поки не утвориться щільна кірочка (в олії не занурювала, а змащувала пензликом, а потім обвалювала в пудрі і складала у капсули). Остудити на решітці, покритою папером для випічки. Дати цукерок вилежатися мінімум 2 тижні в щільно закритих бляшаних коробках, проклавши їх папером для випічки (як це зробити не знаю, т. к. руки самі тягнуться за черговий конфеткой️. Це дуже смачно!). Приємного апетиту!