Ніжна панакота з мандариновим желе

Привіт, хлопці! Давайте я нічого сьогодні не буду писати, а просто поділюся рецептом ніжною панакоти з мандариновим желе. (Льова желешку особливо зацінив і я тепер мушу її ще окремо приготувати😌) Панакота буває в різних варіаціях, але моя улюблена та, де є не тільки вершки, але і шоколад. Тут він є, і тому смак чарівний! А найкайфовіше в цих десертах, що готувати їх простіше простого! Ну і ще те, що порційні десерти в стаканчиках це мегаудобно і універсально😌

Інгредієнти

Для вершкового шару:
250 мл вершків 20%
50 гр білого шоколаду
50 гр сирного сиру
7 гр желатину

Для мандаринового шару:
Сік 3 мандаринів (110-120 гр соку)
5 гр желатину

Ніжна панакота з мандариновим желе покроковий рецепт

1. Желатин згорнути трубочкою, покласти в склянку і залити холодною водою. Вершки, шоколад і сир помістити в сотейник і нагрівати помішуючи, до розчинення шоколаду і сиру. Якщо сир не розчиняється до кінця, можна пробити суміш блендером, але дуже швидко, буквально 2-3 вжик, щоб не збити сливки.
2. Желатин віджати від води і додати в гарячу вершкову суміш. Розмішати, щоб желатин повністю розчинився. Дати суміші трохи охолонути і розлити по формочках /стаканчики. Прибрати в холодильник для застигання мінімум на 2 часа.
3. Для мандаринового шару:
Желатин замочити. Віджати і процідити сік мандаринів. У сотейнику нагріти до появи перших пухирців. Зняти з вогню і розвести в соку желатин. Можна додати цукор при нагріванні соку, якщо любите солодше. Дати соку трохи охолонути і залити в стаканчики поверх вершкового шару. Прибрати в холодильник на 1-2 години