Ніжний пиріг рикотник з грушею і карамеллю

Як приготувати дуже смачний ніжний пиріг рикотник з грушею і карамеллю рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

груші – 3-4 шт
рікотта – 125 гр
вершкове масло – 150 гр
яйце -1 шт
цукор – 100 гр
борошно – 200 гр
розпушувач – 10 гр
ванілін – 2 гр
сіль – 1 щіпка

карамель:
вершкове масло – 30 гр
цукор – 100 гр
форма -23 см

Ніжний пиріг рикотник з грушею і карамеллю покроковий рецепт

1. Вершкове масло, цукор, ванілін і сіль збийте поки маса не посвітлішає, 3-4 хвилини. Додайте яйце і рікотта. Збивайте ще 2-3 хвилини до однородности.

2. В отриману масу просійте борошно з розпушувачем. Замісіть тісто з допомогою лопатки. Дно і боки форми змастіть маслом. Рівномірно розподіліть сахар.

3. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15 минут.

4. Почистіть і наріжте груші. На гарячий цукор викладіть груші та тесто.

5. Випікайте 40-50 хвилин при 180 градусах. Переверніть рикотник грушами вгору. Приємного апетиту!