Ніжний пиріг з кабачків і сиру на кефірі в духовці

Сьогодні готуємо ніжний пиріг з кабачків. Готуємо смачний ніжний пиріг з кабачків і сиру на кефірі в духовці рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Кабачки невеликі – 2 штуки (у мене приблизно 600-700 грам)
Вершкове масло розтоплене – 80 грам
Яйця – 2 штуки
Сіль – 1 чайна ложка
Борошно – 250-300 грам
Кефір – 200 мл
Розпушувач – 10 г (1 пакетик)
Каррі – 1/3 чайної ложки
Зелень для посипання
Сир – 100 грам
Паприка – ½ Чайної ложки

Ніжний пиріг з кабачків і сиру на кефірі в духовці покроковий рецепт

1. Для початку 2 невеликих кабачка потрібно натерти на дрібній тертці. Додаємо 1 чайну ложку солі і все перемішуємо. Кабачки потрібно залишити хвилин на 10, що виділилася зайва рідина. Через 10 хвилин віджимаємо кабачки, сік нам більше не знадобиться. В кабачки натремо 100 грам сиру на дрібній тертці. Розбиваємо 2 яйца.

2. Виливаємо 80 грам розтопленого вершкового масла, 200 мл кефіру, додаємо ½ чайної ложки паприки і 1/3 чайної ложки каррі. Все добре перемішуємо до однорідності. Потім, поступово додаємо 250-300 грам борошна пакетик розпушувача. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти, як на кабачкові оладки, може трохи гуще.

3. У мене на каналі ще багато несолодкої і солодкої випічки. Ссилочку обов’язково залишу в описі під цим відео. Дно і боки форми для випікання змащуємо рослинним маслом. Розподіляємо тісто у формі. Зверху я вирішила посипати рубаною зеленню. У мене – зелений цибулька і укроп.

4. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 50-60 хвилин. Подивіться, як пиріг зарум’яниться. Даємо йому трохи охолонути у формі. Теплий пиріг легко можна витягнути з форми і викласти на блюдо. Нарізаємо на порційні шматочки. На смак цей пиріг дуже ніжний. За рахунок спецій випічка виходить не прісна. Приємного апетиту!