Ніжний пиріг з начинкою з сметани в духовці

Як зробити ніжний пиріг з начинкою з сметани в духовці рецепт простий. Терті пляцки це класика знайома нам з дитинства, але такий тертий пиріг це щось нове, незвичайне і дуже смачне. Тісто розсипчасте, начинка нагадує чи то суфле, то чізкейк, вона в міру солодка і дуже гармонійно 👌🏻 поєднується пісочної основою і лимонним ароматом.

Інгредієнти

для форми Ø20 см

Тісто:
🟡2 шт. яєчні жовтки
🥄70 р. цукру
🧈80 р. вершкового масла
🍋Цедра 1 лимона
🧂щіпка солі
🥄1 ч. л. розпушувач
🥄200 р. борошна

Начинка:
🥚2 шт. яєчних білка
🥄115 р. цукру
🧂Щіпка солі
🥄Ванілін на кінчику ножа
🥛400 р. сметани (густого йогурту)
🥄3 ст. л. з невеликою гіркою кукурудзяного крохмалю

Всі інгредієнти для тіста і начинки взяти кімнатній t

Ніжний пиріг з начинкою з сметани в духовці покроковий рецепт

1. Тісто.
Жовтки злегка розтерти з цукром. Додати м’яке вершкове масло, розмішати. Додати цедру лимона, сіль, розпушувач і половину борошна, розмішати. Висипати решту борошна і вже руками замісити тісто до зволоження всієї муки. Вийде м’яке тісто, до рук не липне. Розділити тісто на дві частини побільше і поменше, загорнути у плівку. Шматок 1/3 покласти в морозилку, а 2/3 в холодильник на 30 мин.

2. Начинка.
Білки, цукор, сіль, ванілін збити до стійких піків. Дві ст. л. сметани додати до білків, злегка збити, потім ще дві і т. д. поки не закінчиться вся сметана. Додати крохмаль, размешать.

3. Збірка.
Тісто з холодильника, розкачати під розмір вашої форми. Перекласти тісто у форму застелену пергаментом. Вилити начинку. Натерти тісто з морозилки на крупній тертці, посипати рівномірно зверху на начинку. Випікати при 180С ~35 хв. Дати охолонути у формі і можна подавати до столу.

Відео рецепт 👇