Новорічна панна-котта з мандариновим желе

Як зробити Новорічну панна-котту з мандариновим желе рецепт простий. Прекрасний ЛЕГКИЙ десерт💜

Інгредієнти

На 2 порції:
🔺300 мл вершків 33%
🔺50 мл окропу
🔺15 гр. желатину
🔺1,5 ст. л. цукру
🔺ванілін за бажанням

Для мандаринового желе:
🔺3 шт. мандарини
🔺1 ч. л. цукру

👉Цукор ви можете замінити підсолоджувачем або цукрозамінників.

Новорічна панна-котта з мандариновим желе покроковий рецепт

1. Підготувати желатин згідно інструкції на упаковці. Вершки довести до кипіння на середньому вогні. Зняти з вогню. Цукор додати в вершки і перемішати до повного розчинення. Вершки трохи остудити до 60-70º. Додати в вершки ½ частину підготовленого желатину. Ретельно перемешать.
2. У підготовлені креманки розлити вершки порівну. Прибрати в холодильник на 25-30 хвилин або в морозилку на 10-15 хвилин. ⠀ Готуємо мандаринове желе: Мандарини помити. Обшпарити окропом. Розрізати по горизонталі. Віджати сік без м’якоті мандаринів. Додати в сік цукор. Додати ½ частину підготовленого желатина.
3. Ретельно перемішати. Після того як шар вершків застигнуть, розлити мандариновий сік з желатином наступним шаром. Прибрати в холодильник. Шари можна чергувати між собою або, наприклад, нахилити склянку, щоб шари застигли по діагоналі. За бажанням можна покласти зверху кілька часточок мандарина. ⠀ Прикрасити за бажанням гілочками розмарину або мяты.