Новорічний Торт Шоколадний трюфель за Гостом

Як зробити Новорічний Торт Шоколадний трюфель за Гостом рецепт простий. Торт “Новорічний трюфель” – насичений шоколадний трюфельний корж з ніжним тане кремом і включеннями апельсинового джему. Торт за смаком нагадує “Праги” і торт “Трюфель” по ГОСТу і обов’язково сподобається всім любителям класичної випічки.
Сода обов’язково додається в тісто, коли використовуємо кисломолочний продукт, фруктовий (овочевий) сік/пюре, шматочки фруктів, мед, велика кількість натурального какао, щоб нейтралізувати кислоту, що міститься в цих продуктах. Якщо цього не зробити, то консистенція готового виробу буде клеклой. Піднімальної сили від цієї реакції не вистачить для зростання тіста, тому додається розпушувач, так як він забезпечує підйом випічки, реагуючи в тесті без залишку.

Інгредієнти

В 100 г – 416 ккал
Діаметр форми – 18 см

Коржі
Борошно – 250 г
Сметана 20 % – 250 р
Рослинна олія – 50 г
Яйця курячі – 3 штуки
Сода – 3 р
Розпушувач – 7 р
Сіль – 1 г
Цукор – 180 г
Ванільний цукор – 10 г
Какао-порошок – 40 р

Крем
Вершкове масло 82% – 200 г
Згущене молоко – 220 р
Шоколад чорний 56% какао – 100 г
Лікер за бажанням – 30 г

Крем для покриття торта
Вершкове масло 82% – 100 р
Шоколад чорний 56% какао – 100 г

М’яке вершкове масло збити і додати розтоплений і охолоджений шоколад, збити в повітряну масу.

Новорічний Торт Шоколадний трюфель за Гостом покроковий рецепт

1. 1. Дно форми вистелити папером для випічки з антипригарним шаром. Уздовж бор прокласти паперову стрічку. Якщо є друга форма, підготувати її аналогічно.
2. Просіяне борошно змішати з какао-порошком, содою і розпушувачем.
3. Яйця кімнатної температури з’єднати сіллю, ванільним цукром і звичайним цукром. Збивати на максимальній швидкості 4-5 хвилин.
4. Додати рослинне масло або розтоплене вершкове масло, перемішати на мінімальній швидкості.
5. Додати сметану і перемішати до однорідності
6. У два прийому додати борошняну суміш, акуратно перемішати лопаткою.
7. Розділити за допомогою терезів на дві рівні частини і випікати в розігрітій до 160°С духовці на середньому рівні без конвекції 40-45 хвилин.
У готового бісквіта під пальцями однакова консистенція в центрі і ближче до краю форми.
8. Коржі витягти з форми і повністю остудити на решітці.
9. У кожного підрівняти верхівку і розрізати на два однакових пласта.

2. Крем
1. М’яке вершкове масло збити протягом 3-5 хвилин у повітряну світлу масу.
2. Невеликими порціями додати згущене молоко кімнатної температури, ретельно збиваючи після кожного додавання.
3. Додати розтоплений і охолоджений шоколад і збити в повітряну масу.
4. Для зручності використання перекласти в кондитерський мешок.

3. Збірка
1. На блюдо встановити перший корж і просочити його сиропом, я використовую згущене молоко розведене водою 1:1
2. Нанести приблизно третину крему, розрівняти.
3. Зверху розподілити апельсиновий джем у вигляді точок.
4. Все повторити з другим і третім коржами.

4. 5. Встановити четвертий корж і просочити його сиропом. Зверху і з боків розподілити тонким шаром залишки крему і відправити в холодильник для стабілізації на 1 годину.
6. Покрити торт будь стабільним кремом або шоколадною помадкою.
7. Зверху зробити рельєф хвилястим ножем, а бічні поверхні обсипати підсушеної в духовці крихтою з одного коржа.

5. 8. Посипати тонким шаром какао-порошку і прикрасити кейк попсами з обрізків другого коржа.
9. Відправити торт в холодильник на 5-6 годин.
10. Перед подачею обов’язково зігріти при кімнатній температурі 30-40 минут.

6. Торт у разрезе.