Огірки мариновані дитячі з лимонною кислотою на зиму хрусткі солодкі простий рецепт домашній в банках простий рецепт. Це один з найбільш улюблених рецептів маринованих огірків в нашій родині. ⠀ Дитячі – тому, що без шкідливого для дітей оцту, ці огірочки з лимонною кислотою. ⠀ На смак вони солодкі і дуже хрусткі.
Мої діти просто обожнюють їх! Головне, вибирайте молоденькі невеликі огірочки. Чим смачніше огірок поки свіжий, тим смачніше буде в банку. ⠀ Це стосується будь-яких овочів, фруктів або ягід, до речі. Для консервації треба вибирати дуже якісні плоди. ⠀ Сподіваюся рецепт вам сподобається і будете також такі закривати) чекаю ваших відгуків! ⠀ ⠀
Мої діти просто обожнюють їх! Головне, вибирайте молоденькі невеликі огірочки. Чим смачніше огірок поки свіжий, тим смачніше буде в банку. ⠀ Це стосується будь-яких овочів, фруктів або ягід, до речі. Для консервації треба вибирати дуже якісні плоди. ⠀ Сподіваюся рецепт вам сподобається і будете також такі закривати) чекаю ваших відгуків! ⠀ ⠀
Інгредієнти
Пропорцію даю сумарно в 3 літри готових огірків. Це може бути 3 літрові банки, 2 півторалітрові або одна трилітрова))
⠀
1,5-2 кг огірків
Листя хрону, смородини, вишні, кріп
Чорний, запашний перець
Лавровий лист
Часник
⠀
Для маринаду:
2 ст. л солі
5 ст. л цукру
1,5 ч. л лимонної кислоти
Води стільки, скільки ви сольете з 3-х літрових банок
Огірки мариновані дитячі з лимонною кислотою на зиму солодкі покроковий рецепт
1. Перед початком маринування огірки потрібно обов’язково замочити в холодній воді на 2-3 години. Потім добре вимити й обсушити. ⠀ На дно чистих банок викласти зелень, спеції, часник. ⠀ Заповнити банки щільно огірками. ⠀ Залити крутим окропом, прикрити кришками і залишити на 15 хв. ⠀
2. Злити воду в каструлю, довести до кипіння і знову залити огірки. Залишити на 15 хв. ⠀ Потім у каструлю додати цукор і сіль. Злити всю воду з огірків. ⠀ Поставили на вогонь, довести до кипіння. Вогонь зменшити, додати лимонну кислоту. ⠀Важливо зменшити вогонь, при додаванні кислоти, може піднятися піна і маринад біжіть на плиту.
3. Важливо, щоб лимонна кислота була свіжою! Обов’язково перевірте дату виготовлення! Розлити маринад в банки, герметично закрити. ⠀ Готові баночки перевернути догори низом і закутати в ковдру до повного остывания.
Відео рецепт 👇