Оладки на заквасці

Як зробити смачні лладьи на заквасці простий рецепт. Не пропаде закваска, Оладки будуть – казка! 🥞 Мої домовиті і економні господині! Я теж не люблю, коли продукти пропадають. Знаходжу застосування залишкам закваски в рецептах. Ось і сьогодні ловіть ладки-оладки на залишках закваски. Зберігайте в закладки і радуйте домашніх вкусняшка.

Інгредієнти

Залишки не повинні бути перекисшими, інакше кислинка буде явно виражена.
200 мл – малокислого кефіру 🥛
На ряжанці теж дуже смачно виходить.
100 гр – залишків пш закваски 100%
180 гр борошна пшеничного в/з
1 яйце 🥚
40 гр цукру
5 гр – солі

Оладки на заквасці покроковий рецепт

1. Все перемішуємо і залишаємо на 2 години при кімнатній температурі. Випікаємо на сковороді з додаванням масла і на невеликому вогні🔥.
2. Я ставлю тісто на нічну расстойку на 9-10 часов.
3. Ввечері замішую, але скорочую кількість закваски до 30 гр, а вранці ☀️смажу оладки🥞. Ладки – Оладки – смачно, як у бабусі 👵!