Осетинський пиріг з картоплею і сиром на дріжджах

Як смачно зробити Осетинський пиріг з картоплею і сиром на дріжджах простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
✔️ Борошно (просеянная) – 500 гр;
✔️ Молоко (тепле) – 375 мл;
✔️ Дріжджі – 7 гр;
✔️ Цукор – 1 ч. л з гіркою;
✔️ Сіль – 1 ч. л. без гірки;
✔️ Рослинне масло – 3 ст. л.

Начинка:
✔️ Картопля – 450 гр;
✔️ Сир (сулугуні, моцарелла) – 450 гр;
✔️ Відвар від картоплі – 3 ст. л;
✔️ Вершкове масло – 20 гр.

Осетинський пиріг з картоплею і сиром на дріжджах покроковий рецепт

1. У мисці змішати молоко, дріжджі, сіль і цукор. Перемішати, дати постояти 2 хвилини. Всипати борошно, змішати інгредієнти, додати рослинне масло і вимішувати тісто хвилин 7-10. Прибрати тісто в миску, змащену рослинним маслом, накрити плівкою і прибрати в тепле місце для підйому. Відварити картоплю, злити весь відвар, відлити 3 ст. л, зробити пюре додати масло і відвар. Сир натерти на крупній тертці. Додати до картоплі і дуже добре перемішати. Начинку розділити на 3 частини і сформувати в шары.

2. Кожен виходить 320 гр. Тісто викласти на стіл, обминати не потрібно, розділити на 3 частини по 310 гр. Кожен шматок підвернути в кулю і прибрати під плівку на 5 хвилин. Кожен колобок викласти на килимок або пергамент, якщо будете переносити на голий деко добре присипте поверхню борошном. Я розкачувала на килимку і на ньому ж випікала. Розминати колобок в коржик, не поспішаючи і акуратно товщиною 1,5 см, середина повинна бути товще країв. Викласти начинку в середину коржики, і зібрати тісто зверху і защипнути добре, але не толсто.

3. Акуратно руками розім’яти цей кулю в корж товщиною не менше 1 см, робити це повільно, щоб тісто не порвалося. Зробити в середині дірочку, щоб при випічці пар виходив з неї, духовка повинна бути розігріта мінімум на 250 градусів. Випікати хвилин 7-12, слідкуйте, як пиріг зарум’яниться відразу виймайте. Поки випікається один, формуйте наступний вони повинні випікатися відразу один за одним. Викладати на блюдо, один на одного рясно кожен змастити зверху вершковим масло.

Відео рецепт 👇