Оссобуко з яловичини тушковане з овочами

Оссобуко з яловичини тушковане з овочами простий рецепт. Якщо вам попалася телятина або яловичина з красивою, кісточкою (гомілка) приготуйте оссобуко. Osso buco = порожниста кость.

Інгредієнти

телятина (яловичина) з характерною кісточкою 450 -500 гр
2стл борошна (може і менше)
1 середн. цибуля репч
2 моркви невеликих
селера 2 черешка
2 зуб часнику
100 мл білого сухого вина
200 мл гов бульйону (можна відійти і тоді будь-якого м’ясного )
2 м’ясистих помідора великих (зараз вони смачні)
50мл олів масла
50гр злив масла

Сіль, чорний перець, розмарин

Для гремолати:
Петрушка
Часник
Лимон
Олів масло

Оссобуко з яловичини тушковане з овочами покроковий рецепт

1. Оссобуко, саме так називається наш шматочок м’яса -промиваємо, просушуємо буж. рушником, солимо, перчимо і присипаємо борошном. Обсмажуємо на суміші вершкового і оливкового масла до скоринки на сильному вогні (так ми запечатуємо соки) по 3-4 хвилини з кожного боку.. і відкласти в сторону (я відразу використала посуд в якій планувала запікати ..у мене це грубокий сотейник).
2. Лук я нарізала півкільцями, інші овочі невеликим кубиком. Кладемо залишки масла в сотейник і обсмажуємо овочі. Цибуля 1-2 хв, морква ще 3 хв, селера. Обсмажувати до м’якості овочі нам не треба, тільки злегка, щоб вони ввібрали ароматне масло.
3. Поклала очищені помідори, нарізавши їх кубиком, налила вина, трохи выпарила рідина.. Повернула м’ясо. у сотейник долила бульйону, щоб овочі повністю покрили його. Видавила часник, поклала пару гілочок розмарину, можна використовувати італійські трави, але я не стала..
4. Накрила сотейник фольгою і відправила в духовку на 2 години при 170гр. Зняла фольгу і ще годину гасила без неї. В результаті ми отримуємо м’яке, соковите м’ясо, а овочі стануть густим соусом.
5. Я до оссобуко зробила пюре з картоплі.. це не обов’язково, можна й без гарніру. І зверху гремолата (соус з наріз петрушки, лім. соку, цедри, часнику і трохи олів масла). Загалом-то нескладне блюдо, якщо розташовуєте временем..