Овочевий паштет з квасолі, баклажанів і перцю

Паста з квасолі а-ля хумус🤤 Особисто мені такий варіант більше подобається, ніж класичний хумус😁 Рекомендую приготувати😉 Як зробити Овочевий паштет з квасолі, баклажанів і перцю рецепт простий.

Інгредієнти

Квасоля – 1 стакан (у сирому вигляді)
Баклажани – 2 шт
Перець – 2 шт
Часник за смаком (3 зубчики👌🏽)
Петрушка (можна додати кінзу)
Оливкова, соняшникова ароматне і/або кунжутне масло – 2-4 ст. л.
Волоські горіхи (можна додати кедрові, фісташки) – 2 ст. л.
Кунжутне насіння – 1-2 ст. л. (або пасту тахін)
Чорний мелений перець
Сванская сіль (склад: сіль, уцхо-сунелі, часник, коріандр, червоний гострий перець, паприка, шафран)

Овочевий паштет з квасолі, баклажанів і перцю покроковий рецепт

1. Квасолю можна використовувати консервовану. З білої квасолі паста вийде світлою. Нут теж звичайно ж можна. Овочі запікати при температурі 200 градусів/40 хвилин (+/-).

2. Після запікання прибрати шкірку. Можна без овочів або використовувати тільки баклажани і перець. Але рекомендую готувати за рецептом! Зі смаженими горішками буде смачніше👌🏽

3. Про спеції. Можна додавати кожен раз різні і отримувати новий смак. Рекомендую використовувати зіру, коріандр, каррі, паприку, копчену паприку, хмелі-сунелі, уцхо-сунелі, перець чилі).

Відео рецепт 👇