квашена Капуста з морквою в банку

Капуста з морквою квашена в банку простий рецепт. Перевірений рецепт квашеної капусти. Квашена капуста – це джерело вітамінів, мінералів і сполук, які покращують роботу кишечника. А як заквасити капусту розповім прямо зараз.

Інгредієнти

Капуста 1 качан
Морква 2 шт
Сіль за смаком(у нас було близько 1 ст. ложки)

квашена Капуста з морквою в банку покроковий рецепт

1. Найкраще квасити капусту пізньої осені т. к. пізні сорти капусти добре зберігаються і мають багато капустяного соку. ⠀ Але якщо сильно хочеться, то заквасити капусту можна навіть навесні! ⠀ Для цього нашинкуем качан капусти, морква натремо 🥕 і посолим.

2. Далі потрібно добре перемішати всі інгредієнти і видавити сік з капусти це дуууже важливо! ⠀ Після того як сік видавили потрібно гарненько утрамбувати капусту, покласти гніт і залишити на 72 години кожен день проколюючи паличкою капусту, даючи вийти зайвим газикам. ⠀

3. Зупиняємо процес бродіння в холодильнику. Для цього розподіляємо капусту в банки для зберігання, закриваємо їх і зберігаємо в холодильник. При такому способі капуста виходить дуже хрусткою і ароматной.

Відео рецепт 👇