Пахлава з начинкою білково горіховою

Як смачно зробити Пахлава з начинкою білково горіховою простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

350-360 гр вершкового масла
3 ст борошна ( 450 гр )
2 жовтки
380 гр сметани
1 уп розпушувача
1 уп ваніліну
2 ст/л цукрового піску

Тісто на 30-60 хвилин ставимо в холодне місце

Начинка:
4 яєчних білка
4 ст молот горіхів
2 с/л цукрового піску
1 ч/л кориці

Пахлава з начинкою білково горіховою покроковий рецепт

1. Беріть на замітку, коли на деко кладемо пергаментний папір, в такому випадку, пахлава виймається без праці і виглядає більш естетично, так як, ми можемо подавати цілком! Зверху обмазуємо 2 жовтки За 5 хв до готовності обмазуємо медом. Спочатку замісимо тесто.

2. Масло або маргарин покласти в борошно і руками розтерти в крихту додаючи розпушувач і ванілін . В крихту покласти яєчні жовтки, сметану і цукровий пісок . Замішуємо тісто граючи з ним хвилин 5 , щоб отримати однорідне тісто, щоб вийшов ефект слоистости.
3. Тісто ділимо на 2 частини і відправляємо в холодне місце на 30-60 хвилин . Начинка: Волоський горіх подрібнюємо у блендері, додаємо яєчний білок цукровий пісок, корицю і просто перемішуємо і начинка готова. Розкачуємо тісто, кладемо на деко, зверху викладаємо начинку і зверху закриваємо розкатаним тестом.

4. Зверніть увагу, що верхній шар необхідно розкачати трохи більше, щоб накрити їм нижній пласт, так при випікання буде акуратніше . Мажемо яєчним жовтком , ріжемо ромбиками , але саме верхній шар пласта і ставимо в духовку на 180-200С.

5. Хвилин через 20 виймаємо , ріжемо, але не до кінця (якщо повністю поріжете, то мед збереться на дно форми і утворюється цукрова скоринка) поливаємо медом (чим більше меду буде, тим смачніше) і відправляємо в духовку, для повного золотистого цвета.

Відео рецепт 👇