Панна котта з ваніллю і гранатом від Гордона Рамзі

Як смачно зробити Панна котта з ваніллю і гранатом від Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

2 чашки (250 мл) жирних вершків
½ склянки (50 мл) незбираного молока
½ склянки (50 г) цукрового піску
2 листи желатину, замочені в холодній воді і віджаті насухо
склянки на 4 – 4 унції, формочки, чарки або маленькі миски

Гранатова глазур
¼ склянки цукру
1 склянка гранатового соку

Для сервірування
Плитка темного шоколаду, поміщена в морозильну камеру для охолодження
Зерна граната для прикраси

Панна котта з ваніллю і гранатом від Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Приготуйте панна котту – у середній каструлі збийте вершки, молоко, цукор і ваніль, добре збиваючи, щоб вони змішалися. Поставте на середній вогонь і доведіть до легкого кипіння, зніміть з вогню. Збийте желатин до повного розчинення, щоб текстура стала шовковистою і злегка загустевшей.
2. Розподіліть крем по кожній формі, залишивши місце для гранатової глазурі пізніше. Поставте панна котту в холодильник, щоб вона охолола і охолола на ніч або хоча б на 1 годину. Тим часом приготуйте глазур – поставте велику сковороду на середній вогонь і додайте цукор і гранатовий сок.
3. Доведіть його до кипіння, поки він не перетвориться на консистенцію липкого сиропу. Перелийте глазур у мірний стаканчик або глечик і залиште остигати. Для прикраси – дістаньте панна котту з холодильника і акуратно полийте гранатової глазурью.
4. Використовуючи обробний ніж, поріжте плитку шоколаду, ковзаючи лезом вздовж шоколаду, щоб створити завитки. Прикрасьте панна котту шоколадними завитками і свіжими гранатными шариками.
5. Подавайте негайно. Примітки до рецептом: Оживіть свій святковий десерт невеликою кількістю рома – додайте 1-2 столові ложки рому в панна котту.