Сирна Паска «Тірамісу» зі згущеним молоком і печивом

Сирна Паска «Тірамісу» зі згущеним молоком і печивом простий рецепт. В останній тиждень Великого свята, хочу поділитися з Вами рецептом дуже ніжним, що тане у роті сирної Паски! Вона дуже схожа на смак знаменитого італійського десерту тірамісу.

Інгредієнти

-400 гр сиру
-60 гр цукрової пудри
-100 гр вершків 33%
-60 гр м’якого вершкового масла
-90 гр згущеного молока
-15 гр какао
-80 гр свіжозвареної кави або розчинної
-50 гр савоярді
-1 ст. л. лікеру Baileys(за бажанням)

Сирна Паска «Тірамісу» зі згущеним молоком і печивом покроковий рецепт

1. Сир потрібно брати м’який, якщо зернистий і сухий, то потрібно попередньо протерти через сито. Змішати сир, вершки і цукрову пудру, добре перемішати. Окремо з’єднати згущене молоко і м’яке вершкове масло, пробити з допомогою блендера.
2. З’єднати першу (сир) і другу (згущене молоко) маси, і добре перемішати між собою. Форму для Паски поставити на тарілку і застелити марлею в два шари, викласти на дно сирну масу, присипати какао, потім печиво (попередньо вмочивши його в каву з бейлісом) .
3. Печиво я використовувала маленька, тонка, якщо у вас звичайне печиво савоярді, то його потрібно поламати за розмірами вашої форми. Повторити шари, поки не заповниться форма (останній шар повинен бути сирний сир) .

4. Підняти краї марлі і акуратно укласти зверху форми. Зверху поставити плоску поверхню за розміром Великодня і укласти зверху вантаж. Прибрати в холодильник на ніч для стабілізації. Дістати Великдень, перекласти на форму (тарілку) і прибрати марлю.