Пармиджана з баклажанів з моцарелою і пармезаном

Як приготувати смачне блюдо: Пармиджана з баклажанів з моцарелою і пармезаном рецепт простий. Давно стала улюбленицею на тільки італійців, але і ваша! Я вирішила оновити рецепт (фото), тому зберігайте цей, минулий архивировала. А хто ще не спробував, обов’язково це зробіть – пармиджана ще нікого не залишила байдужим. Тим більше, що зараз сезон баклажанів. Як часто буває з популярними класичними рецептами, варіантів багато. Я вам пропоную суб’єктивно найсмачніший – неаполітанська! Спробуйте і, можливо, ви зі мною погодитеся. Щоб все вийшло, важливо обсмажити баклажани до повної готовності (не залишати їх полусырыми), а решта – просто.

Інгредієнти

• 800гр баклажанів
• 700мл томатної пасати (протертих томатів)
• 300гр моцарели
• 80гр тертого твердого сиру (традиційно пармезан)
• листя базиліка
• 3 яйця
• 1 зубчик часнику
• борошно
• соняшникова олія
• оливкова олія
• сіль, чорний перець

Пармиджана з баклажанів з моцарелою і пармезаном покроковий рецепт

1. Для соусу в каструлі обсмажити роздавлений зубчик часнику на оливковій олії, додати томатну пасат, посолити, додати кілька листочків базиліка і залишити гаситися під кришкою близько 20 хвилин. Нарізати баклажани уздовж 3-4 мм завширшки. Щоб прибрати можливу гіркоту баклажанів, потрібно скласти їх у друшляк, посипати великою сіллю і залишити під пресом на хвилин 40.
2. *як преса можна використовувати кілька тарілок. Сполоснути, добре віджати і обсушити паперовими рушниками. Яйця посолити, поперчити і збити виделкою. Обваляти кожен шматочок баклажана спочатку в борошні, потім в яйці і посмажити з двох сторін на розігрітій сковороді з соняшниковою маслом.
3. Моцарелу віджати від розсолу і нарізати маленькими кубиками. Форму для запікання змастити томатним соусом і викласти шари: баклажани, моцарелла, тертий сир, томатний соус. Повторити таких мінімум 3 шари. Останній шар рясно посипати пармезаном. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 минут.