Бестворожная великдень “Зебра” з зеленої гречки, кешью, фініками і карамеллю простий рецепт.
Інгредієнти
130 гр кешью
70 гр зеленої гречки
100 грам очищених фініків
20-30 грам солоної карамелі Боб @bob_rawchocolates
180 гр кокосового молока
30 гр кокосової пасти
щіпка солі
15 г лимонного соку
50 грам кавового шоколаду
50 грам молочного або карамельного шоколаду
Пасха “Зебра” з гречки, кешью, фініками і карамеллю покроковий рецепт
1. Зелену гречку промити і замочити у воді на пару годин. Кешью замочити на 4-6 годин. Замочений кешью і гречку промити добре, злити воду. Скласти в чашу блендера. Додати очищені від кісточок фініки, карамель, пасту і молоко. Збити до однорідності. Додати сік лимона і щіпку солі. Ще раз добре взбить.
2. Розтопити на водяній бані окремо кавовий шоколад молочний (можна використовувати карамельний). Розділити бестворожную масу на 2 частини. В одну додати кавовий шоколад і ретельно перемішати. Можна скористатися блендером. У другу частину маси додати розтоплений молочний шоколад і перемешать.
3. Підготувати форму для паски. Дно і форму зовні обернути ретельно харчовою плівкою. У підготовлену форму викладати шарами бестворожные маси, чергуючи – 2 ст. л. з кавовим шоколадом, потім 2 ст. л з молочним шоколадом. Між шарами раджу додатково додавати кокосову карамель.
4. Так буде ще смачніше і цікавіше. Заповнену повністю форму накрити харчовою плівкою. Прибрати в морозилку мінімум на 8-10 годин до повного застигання. Прикрасити шоколадом, шоколадними яйцами.