Паштет з курячої печінки з морквою в домашніх умовах простий рецепт. Обіцяла розповісти про паштет з печінки. Доповідаю 😁 Я готую паштет самим простим і швидким способом, без зайвих заморочок. Виходить дуже смачно. Для більш вишуканою подачі можна додати тонкі грінки, гріссіні і ягідний конфітюр.
Інгредієнти
Куряча печінка упаковка 500 гр.
Морква 1 шт.
Лук 1 шт.
Вершки 20% 50-70 мл
Вершкове масло
Паштет з курячої печінки з морквою в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Курячу печінку я очищаю від жилок і розрізаю на частини. Потім замочую в молоці приблизно на 30-40 хвилин. • Дрібно ріжу цибулю, моркву натираю на крупній тертці. • Беру широку сковороду і обсмажую на суміші вершкового і рослинного масла овочі. Якщо є, додаю пряні трави – дуже мені подобається в паштет тимьян.
2. Додаю до овочів печінка (без молока). Продовжую обсмажувати до золотистого кольору, періодично помішуючи. • В самому кінці додаю вершки, сіль і мелений перець. Перемішую і вимикаю вогонь. Викладаю печінка в блендер і гарненько подрібнюю до гладкого стану паштета.
3. Перекладаю суміш у невелику ємність. • Розтоплюю вершкове масло. Тут два варіанти – можна вмішати його в паштет, а можна процідити через дрібне ситечко і залити шар зверху, додавши прянощі специи.